Akıllı telefona kurulabilecek hafif bir işletim sistemi var mı?

Nikola.Tesla

Hectopat
Merhaba, halihazırda Android 6 kullanıyorum. Telefonum bayağı eski, bu yüzden yavaşlamalar, kasmalar vs. oluyor. Akıllı telefonlara kurulabilecek hafif bir sistem var mıdır? Bilgisayarlarda işletim sistemini değiştirir gibi telefonlarda da işletim sistemini değiştirme imkanımız var mı?
Teşekkürler.

Cihazınızın modelini söyleyin yardımcı oluyum.
Exynos işlemci telefon kullanıyorsanız rom kurmayın. Hiç birşey doğru çalışmayacaktır

Merhaba, halihazırda Android 6 kullanıyorum. Telefonum bayağı eski, bu yüzden yavaşlamalar, kasmalar vs. oluyor. Akıllı telefonlara kurulabilecek hafif bir sistem var mıdır? Bilgisayarlarda işletim sistemini değiştirir gibi telefonlarda da işletim sistemini değiştirme imkanımız var mı?
Teşekkürler.
İşletim sistemi yine Android olur ama gereksiz ek özellikleri kırpılmış ve sistemi daha az yoran bir Custom Rom atılabilir.

Cihazınızın modelini söyleyin yardımcı oluyum.
Exynos işlemci telefon kullanıyorsanız rom kurmayın. Hiç birşey doğru çalışmayacaktır
Asus Zenfone 2 Laser
İşletim sistemi yine Android olur ama gereksiz ek özellikleri kırpılmış ve sistemi daha az yoran bir Custom Rom atılabilir.
Bu işlemden sonra IMEI numarasında bir sorun oluşur mu peki?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı