Akıllı telefonun şarjını %100 yapmak zararlı mıdır?

Bence zararsız bataryayı fulleyip kullanmanın ne zararı olabilir ki? Şarjı %20-%25 arasında takarsan yeter.

Şarja takmak sıkıntı değil şarjda kullanmak sıkıntı. Bu pillerin döngü yani boşaltım-dolum ömürleri var. Pili ne kadar çok kullanırsan ve ne kadar ısınırsa o kadar çabuk ömrü dolar.

Genelde oyun oynarken şarjda kullanıyorum. Daha dikkatli olurum.

Zaten karmakarışık kullanıyorum. Köküne kadar kullandıktan sonra şarja takıyorum veya şarjda kullanıyorum.

Arkadaşlar nereden sallıyorsunuz bu %20-%80 muhabbetini? 2000'li yıllarda telefon mu kullanıyoruz? Yeni nesil tüm telefonların bataryaları buna göre üretilmiş. Yanlış yorumlar yapmayın.

Geçen bunu dedim diye linç yedim. %80'i görene kadar telefonun başında nöbet tutuyorlar ya da şarjları %20'ye inince telefonu kapatıp şarja takana kadar kullanmıyorlar sanırım. Telefon bataryasının ömrü şebekedeki anlık voltaj dalgalanmasından, şarj aletinden, kablosundan bile kısalabilirken bu kadar takılmamak lazım. Zaten 2 yıl içinde bataryayı servis ömrü azalmış ise değiştiriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…