Akım korumalı priz alınır mı?

Ich Will

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, köyde yaşıyorum ve sık elektrik kesintisi oluyor. Bunun için UPS almayı düşünüyordum ancak fiyatlar bütçemi aşıyor. Daha önce iki tane eski model monitörüm elektrik kesintisi sonrası arızalanmıştı. Şimdi yeni monitör siparişi vereceğim, sizce akım korumalı priz almaya değer mi? Değerse 50 TL civarına ne önerirsiniz?

Hocam zamanında evimizin antenine şimşek çakmıştı. 3 televizyon ve PS4'üm gitmişti. Tüm televizyonlar akım korumalı prizdi ama 3'ü de yandı. Tabii ben bu durumu şimşek sonucunda yaşadım ama elektrik kesintisinde de aynısı olur herhalde. Tamir ettirirken tamirci adama akım korumalı priz olduğunu söylediğimizde bunlar bir işe yaramıyor demişti. Benim bilgim bu tabii daha bilgili arkadaşlar yardımcı olur hocam.

Geçenlerde elektrik kesintisi sonrası yüksek voltaj/akım yüzünden anakart, PSU ve HDD yandı maalesef. Maalesef 2000₺ civarı masraf çıktı, indirimler olmasına rağmen yoksa daha fazla olacağı kesindi.

100-150₺’lik akım korumalı priz olmadığı için 2000₺ içimde patladı maalesef.

5metre gayet uzun ve iyi kablo.
Daha çok girişli olan modeller var ama hepsi 1metre, 2Metre falan yani iş yapmaz çok
Benim attığımı alın

Geçenlerde elektrik kesintisi sonrası yüksek voltaj/akım yüzünden anakart, PSU ve HDD yandı maalesef. Maalesef 2000₺ civarı masraf çıktı, indirimler olmasına rağmen yoksa daha fazla olacağı kesindi.
2000TL masraf?
Disk ile psu nekadardı acaba?

Sürprizbozan: Konu dışı
Anakart 900₺, PSU 650₺, HDD 390₺ civarıydı fiyatlar. Tam fiyatlar aklımda yok şu an.
Tamir ettirirken tamirci adama akım korumalı priz olduğunu söylediğimizde bunlar bir işe yaramıyor demişti. Benim bilgim bu tabii daha bilgili arkadaşlar yardımcı olur hocam.
Bana da tam tersini söyledi. Akım korumalı priz olsaydı kurtarabilirdin dedi. Elektrikçiler bu konuda tam anlaşamıyor galiba:) Gerçi sen yıldırım düşmesinden bahsediyorsun, onun etkisi kat kat fazladır.

Son düzenleme:
5metre gayet uzun ve iyi kablo.
Daha çok girişli olan modeller var ama hepsi 1metre, 2Metre falan yani iş yapmaz çok
Benim attığımı alın

2000TL masraf?
Disk ile psu nekadardı acaba?
Hocam bu akım korumalı mı? Öyle bir ibare göremedim.
Böyle bir priz iş görür mü? Kablo uzunluğu önemli değil.

Akım korumalı prizler içinde bulunan varistör sayesinde yüksek voltaj koruması yapar. Kesintiye karşı hiçbir şey yapamaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı