Akım korumalı priz vs güç kaynağı

Mcanmeco

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar ustalar, bir şey soracağım güç kaynağı SPU'lar ile ilgili. Ben evde yokken elektrik kesilirse ve elektrik tekrar geri geldiğinde yüksek ya da düşük voltaj gelirse bilgisayar modem televizyon gibi cihazları bozma durumu olurmuş. Sizce akım korumalı priz iş görür mü yoksa kesintisiz güç kaynağı mı alayım? Bazıları elektrik kesilmesi bile ani güç değişikliği sistemleri bozar diyor. Akım korumalı priz iş görmez diyorlar. Bazıları akım korumalı priz güç dalgalanmasını önler, evde olmadığın zaman fişi çek bak keyfine diyor. PC için PSU modeli Xigmatek 650 /80 modeli.

Akım korumalı prizlerin çokta bir esprisi yok ama sistemde olabilecek anlık güç kesintileri her zaman risk teşkil eder. Güç kaynağı olarak makelsan öneririm, 2000va olanını kullandım ama aküleri bittiği için şuanlık kullanamıyorum.

Ben kendimden örnek vereyim, 2018 yılında akım korumalı priz yoktu, O esnada'da hava yağmurlu ve gök gürültülü idi. Apartmana yıldırım düştü (Paratoner) olduğu için. Modem, TV,PC bozuldu. Bu olayı yaşadıktan sonra Akım korumalı priz aldım her yere ve 2021 Mayıs ayında tekrardan yıldırım düştü apartmana ve hiçbir cihaz zarar görmedi. Apartman da akım korumalı prizi olmayanların çoğunun modemi, bilgisayarı, elektronik aletleri bozuldu.

Akım korumalı prizlerin çokta bir esprisi yok ama sistemde olabilecek anlık güç kesintileri her zaman risk teşkil eder. Güç kaynağı olarak makelsan öneririm, 2000va olanını kullandım ama aküleri bittiği için şuanlık kullanamıyorum.
Hocam ben 850va modelini almak istiyorum ilerde akület illaki biticel ama ortalama kaç sene dayanır

Hocam ben 850va modelini almak istiyorum ilerde akület illaki biticel ama ortalama kaç sene dayanır
Ben 2. el almıştım ama aküleri 1, 1.5 sene gibi bir süre dayandı. Bazen elektrik kesildiğinde yarım saat bile pc'yi kullanarak beklediğim oldu bazen de direkt pc'yi kapattığım oldu. Kısaca nasıl kullanacağına bağlı, 850va zaten yarım saat götürmez elektrik gider gitmez pc'yi kapatmana yarar.

Ben 2. el almıştım ama aküleri 1, 1.5 sene gibi bir süre dayandı. Bazen elektrik kesildiğinde yarım saat bile pc'yi kullanarak beklediğim oldu bazen de direkt pc'yi kapattığım oldu. Kısaca nasıl kullanacağına bağlı, 850va zaten yarım saat götürmez elektrik gider gitmez pc'yi kapatmana yarar.
Hocam ben zaten elektrik kesintisi olduğu zaman pc yi kullanmak için istemiyorum pc ye zarar gelmesin diye istiyorum,, bazen pc yi açık bırakıyorum oyun oynarken evden çıkıp gidiyorum, Elektirik kesilip tekrar geldiğinde sisteme zarar gelmemesi için lazım,

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı