Akım korumalı priz vs UPS vs voltaj regülatörü

AwayFromTheWorld

Hectopat
https://urun.n11.com/akim-koruyucu-prizl...P400659373
Bu ürünü almayı düşünüyorum ama koruyor diyende çok işe yaramıyor diyende çok.
UPS önerende var voltaj regülatörüde hangisi alınmalı?
Açıkcası hiç elektrikle ilgili bir sorundan bugüne kadar bir cihazlarımda bir sorun yaşamadım.
Ama yine de önlem almaktan zarar gelmez hangisi işe yarıyor bunların.
Teşekkürler.

Bende ilk başta akım korumalı priz almayı düşünüyorudum fakat UPS daha etkili oldugunu öğrendim ve aynı anda 2'si kullanılmadıgını öğrendim bende UPS almaya karar verdim makelsan UPS al bence.

Ups alırsan kesintisiz gücün yanı sıra, hem akım koruma, hem de regülatör işini tek bir cihazda halletmiş olursun. Prizinde toprak hattı yoksa akım korumalı priz hiç bir işine yaramaz.

UPS : Kesintisiz güç kaynağı ( Elektrik kesintisi durumunda içerisindeki aküler yardımıyla kapasitesine göre belli bir süre daha sisteme elektrik verir. Ayrıca çıkış voltajınıda regüle ederek gönderir.)
REGÜLATÖR : Şebekeden almış olduğu elektriği regüle ederek 230V dolaylarında bir voltaj çıkışı sağlar ( Voltaj dalgalanmasından korur, elektrik kesintilerinden sonra gelebilecek yüksek voltajdan korur ancak elektrik gittiğinde sistemi açık tutamaz.)
Akım Korumalı Priz : Piyasadaki bir çok priz içerisinde bulunan VDR ile koruma sağlar. VDR üzerinden geçen voltaj belli bir seviyeyi geçtiğinde ortadan ayrılarak voltaj geçişini durdurur.
Şahsen regüle özelliği olan bir UPS öneririm.

Bencede UPS regülatörlü daha iyidir.

İmkan varsa Makelsan UPS alabilirsin ama hergün elektriği kesilmiyorsa akım korumalı priz yeterlidir.

Bu ürünü alabilirsin daha iyi her türlü koruması vb var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…