Akım korumalı tekli priz çoklu prizle kullanılır mı?

Leaxy07

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 6600 EAGLE, RYZEN 5 5600, A520M K V2, Viewsonic VX2428
Meslek
Öğrenci
Oturduğum yerde elektrik sık sık kesiliyor ve bilgisayarı yeni aldım. Çok olmadı. Son zamanlarda kesilince korkmaya başladım, gidip tekli akım korumalı priz aldım fakat kasamın güç kablosu uzanmıyor. O yüzden 3'lü priz bağladım. (akım korumalı priz duvara bağlı). Herhangi bir sıkıntı yaşanır mı?

Akım korumalıyı prize taktığınız sürece sorun yok kullanabilirsiniz.

Ben öyle kullanıyorum, öyle de kullanılması gerektiği yani duvara ilk önce akım korumalı priz takılmalı diye de zamanında bir yerden duymuştum ancak akım korumalı prizin asli görevi "Giriş yüksek gerilim koruması (Surge)" (kaynak) yani elektirik kesintileri için UPS alsan daha iyi olabilir

Bulunduğun yerde elektrikler gerçekten çok fazla gidip geliyorsa bir UPS alman daha faydalı olur. Akım korumalı prizler yüksek voltajlara karşı etkilidir.
Kaliteli bir PSU ile bu durumu çok kafana takmana gerek kalmaz.

Bulunduğun yerde elektrikler gerçekten çok fazla gidip geliyorsa bir UPS alman daha faydalı olur. Akım korumalı prizler yüksek voltajlara karşı etkilidir.
Kaliteli bir PSU ile bu durumu çok kafana takmana gerek kalmaz.

Sinop'un ilçesinde oturuyorum çok yağış ve afet olabiliyor ne yazık ki. O yüzden aldım ben de akım korumalı prizi bugün. Akım korumalı prizi duvardaki prize taktım ona da 3'lü prizi taktım. Bazıları işe yaramaz o zaman falan yazmış ondan sordum bilemedim yani.

Önerebileceğiniz ucuz bir UPS var mıdır? Eğer durum ilerlerse alabilirim.

Merhaba. Tersi normal olur, çünkü normal çoklu uzatmalı prizlere tekli akım korumalı priz takılıp sadece tek bir alıcıyla kullanılır. Akım korumalı tekli prize uzatmalı çoklu prizler takılıp her prizde ayrı ayrı akım korunma sağlanamaz. Elde mevcut tekli akım korumalı prize çoklu priz takılarak yapılan uygulamayla koruma çoklu alıcılara kesinlikle bu uygulamayla bölünemez. Bu uygulamayla akım korumalı priz akım koruma açısından hiç kullanılmamış gibi olur.

Tekli akım korumalı priz sadece PC kasası, modem, monitör, vb. sadece tek bir alıcı cihazı koruyabilir, çoğaltılarak üçüne birden tek akım korumalı prizden verilerek üçü birden korunamaz. Üçlü akım korumalı prizlere 3 adet alıcı her birisi için gerçek akım korunma isteniyorsa tek tek bağlanmalıdır. Kolay gelsin.

fakat kablom yetişmiyor ne yapabilirim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…