Akış diyagramı nasıl çözülür?

cyberpeek

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Burada gördüğünüz üzere benden bir algoritma isteniyor, dersi BTK üzerinden alıyorum. Hemen devamında, dersi anlatan hocanın vermiş olduğu akış şeması var. Ben burada anlamadığım için yanlış geliyor aklımda takılan soruları sormaya geldim. N yerine kullanıcı 1,-1 veya -2 girdiğinde direkt olarak neden sonlandırılmıyor veya pozitif çift tam sayı girmesini istememiz gerekmiyor mu? Genel olarak şemayı adım olarak açıklar mısınız çok fazla hakim değilim, teşekkürler.

1729548544209.png

1729548476037.png

1 ve -1 çift değil zaten hocam. Açıklamayı yazan kişide ufak bi anlam karmaşası yaratmış. Pozitif çift sayılar demek istemiş aslında. Tabi eğer "0 dan n e kadar olan çift sayılar" dendiğinde aklına ilk önce negatif sayılar gelen ilginç bir insan değilse.Bu yüzden de -2 kabul olmuyor.

Basit olması için diyagram bu şekilde yapılmış olabilir. Sanırım negatif çift sayılar girilmemesi gerekiyor, yazmayı unutmuş olabilirler.

Cift sayilar pozitif olmak zorunda degiller. Kullanici her zaman senin istedigin sekilde data girmez.
Input validasyonu yok bu semada ve bu bir eksiklik, dogru soyluyorsun.

Ote yandan bazi algoritma problemlerinde girilen datanin belirli kistaslarda oldugu varsayilir validasyon kodu ile ugrasmadan direkt algoritmaya odaklanabilmek icin. Bu da boyle muhtemelen. Gercek hayatta isler farkli yuruyor, fark etmen guzel olmus.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı