İnceleme Akko 5108B Plus Mekanik klavye

3 aydır 5108B Plus kullanan biri olarak inceleme hazırlamak istedim.

Klavye vergi dahil Amazon'dan 1973 TL'ye geldi.

Akko Jelly Purple Tactile Switch, 5 pin hot-swap özelliği ve full RGB mevcut.

Type-C, 2.4Ghz ve Bluetooth olmak üzere 3 mod kullanılabiliyor. Mod değiştirmek için FN+U kablolu, FN+Y 2.4Ghz, FN+E/R/T Bluetooth kombinasyonlarını kullanabilirsiniz.

Sesi ciddi anlamda muazzam ve ses seviyesi gayet yüksek cidden klavyeye bastığını hissettiriyor, bazen sabaha kadar basasım geliyor. Ses testi isteyenler için ses testi ekliyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şarj konusuna gelirsek elimdeki 5087B Plus ile aynı batarya değerine sahip yani 3000 mAh. Saçma şekilde Akko 5087B Plus'tan biraz daha fazla ömre sahip açıklamak gerekirse günde 13-14 saat kullanımda RGB açıkken 2 gün, RGB kapalıyken tümünü bitirmedim ama 1 hafta kullandıktan sonra %50 değerine gelmişti yani 2 hafta dayanıyor. 1 ay kablosuz kullandıktan sonra kablosuz kullanmanın gereksiz olduğunu fark ettiğim için 2 aydır kablolu kullanıyorum.

Klavyenin sağ üstündeki 4 adet kısayol tuşu aşırı işime yaradığını belirtmem gerekiyor.

Kutunun içinden keycap ve switch sökücü, kablo, dongle, kılavuz ve bir yığın keycap çıkıyor.

Klavyenin yanında Almanca ve İskandinav düzene uygun ekstra keycap geliyor bana kalırsa gereksiz ama yedek keycap olarak tutulabilir.

Alt kısımda 2 kademeli yükseltme mevcut çok işe yaradığını belirtmem gerek.

Akkogear sitesinden yazılımı indirebiliyorsunuz ve RGB ayarlama, makro atama hatta başkalarının RGB renk ayarlarını da kopyabiliyorsunuz.

1721067740849.png
1721067776636.png
1721067884392.png

Eğer klavyeyi puanlamamı isterseniz şöyle puanlayabilirim.
Kutulama / kutu içeriği 9/10 Puan kırmamın sebebi yedek switch gönderilmemesi.
Tasarım 8/10 Tasarımı daha iyi olabilirdi.
Malzeme kalitesi 7.5/10 Malzeme kalitesinden kırmamın nedeni plastik olması ama ağır ve sert duruyor.
Performans 10/10 Kablolu ve kablosuz performanslarda hiçbir sorun yaşamadım.
Yazılım 5.5/10 Yazılımı çok sade yapılabilecek çok şey yok.
Mekanik Switchler 8.5/10 Switchler güzel ama mükemmel değil daha tok ses verebilirdi.

Klavyeyi 2000-2500 TL bandında bulabilirseniz şiddetle almanızı tavsiye ediyorum piyasadaki çoğu klavyeden çok daha güzel.

Klavyenin linkini bırakmak isterdim ama Amazon'da linkini bulamadım onun yerine Akko'nun sitesinden link bırakıyorum.
Sorunuz varsa sorabilirsiniz veya ekleme yapabilirim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı