Akkuyu Nükleer Santralinin Temeli Atılıyor

zbtaskirmaz

Kilopat
Bugün nükleer santralin temelleri atılıyor ve 2023'de tamamlanacak. Bu konu hakkında düşünceleriniz neler?

Enerjide bağımsız olmak güzel bir şey. Öte yandan ülkemizdeki yönetim anlayışına bırak nükleer santrali, koyun sürüsü teslim edilmez.

Enerji bakanı kim? CB'nin damadı. Akraba kayırmanın, yandaşa ihale vermenin, kendi görüşünden olmayana nefes aldırmamanın zirvede olduğu bir ülkede santralde kim görev alacak? Bilime önem veren mi yoksa yalakalık yapan mı? Tabii ki yalakalık yapan.

Nükleer santralleri inşa eden Rusların Çernobil faciasını bilmeyen yok. Yakın zamanda yaşanan Fukuşima faciasında bile işini düzgün yaptığına inandığımız Japonların aslında bu kadar önemli bir konuda bile birçok önlemi aldığı ortaya çıktı.

Bütün bu gerçeklere ek olarak bu ülkede Çernobil sonrası radyasyonlu çayı içip fındığı iç pazara süren bir zihniyet varken siz kim nükleer santral işletmek kim diyorum. Rus uçağı düşürülünce atar yapan, sonra geri vites yapan bir zihniyet ikinci bir Rus krizinde o santrali ne yapacak?

Bir başka soru da şu: Nükleer santral yapılınca elektrik faturası azalacak mı? Eğer azalmayacaksa vatandaş olarak bana bu santralin faydası ne?

Boğaziçi elektrik neden yandaş Cengiz-Limak-Kolin üçlüsüne satılıp adı CLK Boğaziçi olarak güncellendi? Nükleer hangi yandaş için çalışacak? Damadın cebini mi dolduracak?

Akraba evliliklerinden dolayı sakat ve zeka geriliği olan insan dolu bir ülkede nükleer santral kazasından dolayı radyasyon da eklenirse, ülkede aklı başında insan kalmayacak.

Umarım bu saydıklarımın hiçbiri olmaz ve kendi geliştirmediğimiz bir teknoloji ile mastürbasyon yaparken enerjide dışa bağımlılıktan kurtuluruz... Umarım...

Kesin bir kaza çıkar. Burada yapmakla olmuyor bunların kontrolü, denetimi kimde olacak. Gerçekten Recep Baltaş'ın da dediği gibi Japonlar disiplinde dünyanın kralı iken, tsunamiyi hesaba katmamışlardır. Katsalar ne olur, elbet ileri teknolojileri ile bir önlem alırlardı ama bunu disiplinde sonlarda, her kurumun yandaşlara verildiği liyakat meselesinin dikkate alınmadığı, sorumsuzluğun zirve yaptığı ülkemizde kurmal, kendi el bombamımızın pimini çekmek gibi olacağına eminim. Kaldı ki geçenlerde İstanbul'da aynı ray üzerinde Tramvayları çarpıştırmayı becerebilmişizdir. İşe yarayacak adamlar manavlık yaparken, nerede yandaş varsa onlar yetkili makamlara getiriliyor.

Ha bunu şuna dayandırıyorum, daha fabrikalarımıza almanlar gelip makine kuruyor, o sitemlerde ciddi arıza çıktığında çözecek kalifiyeli eleman yetiştiremiyoruz. Almanya'dan ekib geliyor, bütün masraflarını karşılıyorsun, onlar çözüp gidiyor. Bu kadar eğitime liyakata değer vermemenin sonucu, kaç para zarara çıkıyor. Biz baktığımızda daha çoğu sorunları çözememişiz, dünyanın bir numaralı ekonomisi diye her gün kandırılıyoruz, baktığın zaman Brezilya'dan biraz fazla kişi başı gelirimiz var hemen hemen aynı. Yani o seviyelere gelebilmek için kırkı fırın ekmek yemek lazım ki, 5 fırın anca yiyoruzdur.

Son düzenleme:
Recep beyin de dediği gibi bir başka rusya türkiye krizin de ne yapacaklar? Her seyi geçtik bu santralin bir başka krizde siber saldırı gibi suçlar yardımı ile istenilmeyen olaylara katılmayacağı ne malum? Tek rusya değil, dünya üzerinde "bizi çok fazla kıskanan ülkeler" için de geçerli. Güvenliği, sistem yönetimi kimlerin ya da kimin elinde olacak? Rusyanın mi? O zaman rusya ile konuşurken "atar" yapmamak lazim. Yoksa akrabaların elin de mi olacak ? Her iki yol da sonu karanlığa giden bir yol dan ibaret...

Enerji üretmek ülkeler için zorunluluk. Hidro elektrik santralleri doğaya verdiği zararlar nedeni ile tercih edilmemeli keza termik santrallerde aynı şekilde. En temiz enerji güneş ve rüzgardan elde edilen enerji ancak tesis üretim maliyetleri çok fazla olduğu için tercih sebebi olmuyor. Nükleer enerji kısmen uygun maliyetli ve verimli ancak çok tehlikeli. Almanya 2050 yılına kadar tamamen temiz enerjiye geçiyor (Şuan da yüzde altmış seviyesinde). Osmanlı'nın son dönemi ile gerisinde kaldığımız medeniyet ve teknoloji atılımına bu sefer geç kalmamamız gerekiyor. Maliyeti ne olursa olsun temiz ve sonsuz kaynağı bulunan güneş enerjisi öncelikli olarak yenilenebilir enerjiye geçmemiz gerekiyor. Birde bunu yerli olarak yapabilirsek önümüzde kimse duramaz. Yerliden kastım yüzde yüz yerli olarak tanıtılan ancak logosunun ve dış iskeletinin dışında hiçbir parçasının tarafımızca üretilmediği zırhlı arabalarımızdan bahsetmiyorum.

Son durumu nedir?

Yapılıyor hala reaktörler devreye girecekti sanırım Mersin'e tatil gittiğimden biliyorum. Akkuyu da deniz olarak cennet gibi bir yer umarım denize girememe durumu olmaz.

Yapılıyor hala reaktörler devreye girecekti sanırım Mersin'de olduğumdan biliyorum. Akkuyu da deniz olarak cennet gibi bir yer umarım denize girememe durumu olmaz.

Girmiş bile olabilir takip etmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…