Akneden kurtulmak

vaxq

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Son 1 yıldır yüzüm aşırı akne dolu, yüz temizleme jelleri denedim, diyetimi düzelttim, bakımımı arttırdım ama nafile, hala çok kötü görünüyor. Çoğu kişi ergenlik sivilcesidir geçmez diyor ama yaşıtlarıma göre çok çok kötü, aynı durumdan geçmiş ve iyi bir çözümü olan var mıdır? Yoksa sadece zamana mı bırakmalıyım?

Dermatolojiye görünün, başlangıçta kremlerle tedavi önerecektir. Harfi harfine uygulayın, bol su için, yastık kılıfınızı sık değiştirin 1 haftadan uzun kullanmayın. Yaz sezonunda deniz suyu da iyi gelecektir. Bu yaz sezonunda da geçmezse Isotretinoin(Roaccutane) tedavisine başlama kararı verebilir doktorunuz. Zaten ilacın yazın kullanımı uygun olmayacağı için her türlü bu yaz sürecini geçirmeniz gerekiyor. Sakın ha sakın ucu tamamen beyazlamamış sivilcelerinizi sıkmayın, pişman olursunuz. Uygun olanları sıkarsanız da mutlaka hemen güzelce temiz su ile yıkayın ki enfeksiyonu çevreye yayılmasın.

Yediklerinize dikkat ediyor musunuz?
Evet spora başlamamla beraber 6-7 aydır şeker ve yağı çok azalttım.
Sivilcelerimi bazen sıkıyorum, ama dediğiniz her şeyi yapıyorum dermatoloji dışında. Su tüketimimi de fazlasıyla arttırdım. Ergenlik sivilcesi olarak geçmesini umuyorum sadece.

Dermatolojiye görünün siz mutlaka hocam. Tedavi gerektiren tarzda olabilir akneleriniz. Yıllarca uğraşacağınıza birkaç ay uğraşırsınız en fazla.

Suratını kaplayan şekildeyse doktora görünmen gerekebilir. Klasik ergenlik sivilcesi tarzındaysa pek bir sıkıntı olacağını sanmıyorum ama 3-4 yıl çekeceksin. Sonra cildin yavaştan toparlamaya başlıyor.

Dermatolojiye görünün siz mutlaka hocam. Tedavi gerektiren tarzda olabilir akneleriniz. Yıllarca uğraşacağınıza birkaç ay uğraşırsınız en fazla.
Çevremdeki çoğu kişi ergenlik sivilcesidir dedi, şuan dermatolojiye verebilecek o kadar param yok hocam.
Tamamen değil ama yanaklarımda baya var, alnım ve çenem genellikle temiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…