Akran zorbalığına karşı ne yapılır?

Shyquick

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Amd Ryzen 7 8845HS, RTX 4070, 32 GB Ram, 1 TB SSD, 2K, 17.3 inç, 240 Hz.
Sınıfımızda bir çocuk sürekli bana uyluyor. Bugün beni itti. Ne yapıyorsun dedim o da şakasına yapıyorum dedi. Benden utanmadan para falan istiyor. Vermeyeceğim diyorum o da o zaman seni derste rahatsız ederim falan diyor. Çıkışta da bana laf falan attı. Benim boyumdan küçük dövsem dövebilir miyim emin değilim. Ne yapmalıyım? Sevdiğim bir öğretmenim var. O da beni seviyor. Aynı zamanda ailemi de tanıyor. Acaba onu arasam da durumu anlatsam yardımcı olur mu?

Böyle bir şeye karşı aramamak çok saçma olur ailenize ve okula şikayet edin.

Öğretmeninize söyleyebilirsiniz. Aileniz falan konuşur eder. O çocuğun velisini çağırırlar direkt.

Her ne kadar doğru hareket şikayetçi olup yardım istemek olsa da bunlar genelde işe yaramaz önermiyorum ama laf atan çocuğu boyundan küçükmüş zaten giriş bir kafa göz.

Her ne kadar doğru hareket şikayetçi olup yardım istemek olsa da bunlar genelde işe yaramaz önermiyorum ama laf atan çocuğu boyundan küçükmüş zaten giriş bir kafa göz.
Sonra disipline gitsinler o da bir çözüm değil. Mağdurken suçlu durumuna düşer.

Böyle bir şeye karşı aramamak çok saçma olur ailenize ve okula şikayet edin.
Hocam ailemle konuşmuyorum bazı olaylardan sebep. Ama hocama anlatabilirim. Mesaj mı atsam? Rehber hocamız değil ama aynı rehber hocası gibi. Gidip de konuşsa bu sefer de sınıfa anlatacak.

Sonra disipline gitsinler o da bir çözüm değil. Mağdurken suçlu durumuna düşer.

Olabilir tabii ki direkt yapmasını önermiyorum ancak şikayetçi olmak işe yaramaz ise geriye çok fazla çözüm kalmıyor gibi.

Bende zargana gibiyim.

Hocam ailemle konuşmuyorum bazı olaylardan sebep. Ama hocama anlatabilirim. Mesaj mı atsam? Rehber hocamız değil ama aynı rehber hocası gibi. Gidip de konuşsa bu sefer de sınıfa anlatacak.

Mesaj atmaya gerek yok okula gidince anlatın bir yerde müdür yardımcısına falan görüşün isler aile çağırmaya kadar gider.

Kaçıncı sınıftasınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…