Akşam internet kesilmesi

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ3-12100F
Kingston hyperx fury black 16GB - 8GB (24GB)
MSI GAMING GTX 1050Ti 4GB
120 GB WD SSD
1 TB Toshiba HDD
Meslek
Otomotiv teknikeri
Merhaba, internetimi yeni bağlattım ve haliyle yeni modem geldi (TP-Link). Ama sadece akşam saatlerinde yani hava kararmaya başladığı zamanlarda internetim sürekli kesilip geri geliyor. Ve bu sabahları değil sadece akşamları oluyor, birkaç kaynakta araştırdım ve sorunun akşamları evlerde kullanılan elektriğin fazla olması dolayısıyla, modem adaptörünün modemi tam besleyememesinden kaynaklandığını söylüyor. Müşteri hizmetlerini birçok kez aradım ancak bir çözüm bulamadılar. Sorunun yazılımsal olduğunu düşünmüyorum öyle olsa şimdiye düzeltmiştiler. Sizce çözümü nedir, sorun neden kaynaklanıyor?

Modem kendini yeniden başlattığında güç ışığı hiç sönmüyorsa, sorun IP değişmesinden kaynaklanıyordur. Bazı bölgelerde akşam saatlerinde sürekli IP sorunu oluşur. Bende gece 01:00'den sonra oluyordu, TurkNet ile görüştüm ve sorunum halloldu. Tabii başka bir şey ise bilemeyeceğim. Daha güçlü bir adaptör almayı deneyebilirsin. Modemi taktığın prizi kontrol edebilirsin. Modem fişleri bazen ince oluyor, üçlü priz veyahut başka yuvalarda oynama gibi sorunlar yapabiliyor. Modem fazla da ısınıyor olabilir, onu da bir kontrol et.

Modem kendini yeniden başlattığında güç ışığı hiç sönmüyorsa, sorun IP değişmesinden kaynaklanıyordur. Bazı bölgelerde akşam saatlerinde sürekli IP sorunu oluşur. Bende gece 01:00'den sonra oluyordu, TurkNet ile görüştüm ve sorunum halloldu. Tabii başka bir şey ise bilemeyeceğim. Daha güçlü bir adaptör almayı deneyebilirsin. Modemi taktığın prizi kontrol edebilirsin. Modem fişleri bazen ince oluyor, üçlü priz veyahut başka yuvalarda oynama gibi sorunlar yapabiliyor. Modem fazla da ısınıyor olabilir, onu da bir kontrol et.

İnternetimi değişmeden önce Turkcell'in bana vermiş olduğu modemi kullanıyordum ve aynı prize takıyordum bir sorun olmuyordu. Evet dediğiniz gibi Power ışığı hiç sönmüyor sadece DSL ve internet ışığı gidiyor. Eğer dediğiniz gibi IP sorunu ise müşteri hizmetleri ile görüşeceğim.

İnternetimi değişmeden önce Turkcell'in bana vermiş olduğu modemi kullanıyordum ve aynı prize takıyordum bir sorun olmuyordu. Evet dediğiniz gibi Power ışığı hiç sönmüyor sadece DSL ve internet ışığı gidiyor. Eğer dediğiniz gibi IP sorunu ise müşteri hizmetleri ile görüşeceğim.
Evet ben de aynısını yaşıyordum. Destek talebi oluşturun kontrol etsinler. İnsanı delirtiyor gerçekten.

Evet ben de aynısını yaşıyordum. Destek talebi oluşturun kontrol etsinler. İnsanı delirtiyor gerçekten.
Valorant oynuyordum hiç abartısız 23 kere gitti internet. Hayır sinirli de insanım modemi kırıp atıcaktım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı