Akşam saatlerindeki ping sorunu modem kaynaklı olabilir mi?

Daha fazla  
Meslek
.
Selamlar.
2-3 haftadır akşam yoğun saatlerde ping yükselmesi/dalgalanması, packet loss, jitter, hız dalgalanması gibi sorunlar yaşıyorum.
Modemim ZyXEL VMG3312-B10b, 6 yıllık.
Akşam saatlerinde olduğu için haliyle yoğunluğa bağlıyordum.
Ancak dikkatimi bir şey çekti.
Değerlerim çok kötüyken modemi kapatıp açıyorum, değerler "sabah saatlerindeki mükemmelliğe gelmese de" oldukça düzeliyor.
Örneğin yoğun saatlerde ping 25-30-360-20-480-22-21 gibi dalgalı iken modemi kapatıp açınca 20-40 arasında geziyor.
Aynı şekilde yoğun saatlerde download hızım tek bir test içinde dahi dalgalanırken, resetten sonra daha stabil hale geliyor.

Şimdi sorun modemde diyebilir miyim?
Aslında sorun modemde gibi görünüyor ama o zaman yoğun olmayan saatlerde nasıl stabil çalışıyor?
(Başka modemle deneme şansım yok)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben ping ile bayağıdır uğraşıyorum en çok oynadığım oyundaki gecikme bir türlü düzelmedi; şu an Valorant, CS:GO, Zula gibi oyunlarda pingim bayağı düştü. Şunu söyleyebilirim ki hat değerlerin önemli modem arayüzüne girip sistem monitörü kısmında xDSL istatistiklerinin resmini çekip yolla. Ben farklı modem alıp denedim devam etti bu arada modem ile alakası çok az ping sorununun. Ayrıca bağlantını Ethernet ile yapmalısın kablosuzda sorun yaşarsın ping ile alakalı.

Ben ping ile bayağıdır uğraşıyorum en çok oynadığım oyundaki gecikme bir türlü düzelmedi; şu an Valorant, CS:GO, Zula gibi oyunlarda pingim bayağı düştü. Şunu söyleyebilirim ki hat değerlerin önemli modem arayüzüne girip sistem monitörü kısmında xDSL istatistiklerinin resmini çekip yolla. Ben farklı modem alıp denedim devam etti bu arada modem ile alakası çok az ping sorununun. Ayrıca bağlantını Ethernet ile yapmalısın kablosuzda sorun yaşarsın ping ile alakalı.
Bağlantım kablolu zaten.
Değerlerim de bu şekilde.

1an Alıntısı.JPG

Bağlantım kablolu zaten.
Değerlerim de bu şekilde.

Eki Görüntüle 1242079

Reis sebebi çok yüksek ihtimalle SNR margin değerleri, çok düşük bu sebeple büyük ihtimal sorun yaşıyorsun ayrıca DSL counters değerleri de biraz yüksek hattın neyse müşteri hizmetlerini ara sorununu söyle arıza kaydı açtır ve SNR margin değerim düşük de arıza kaydında bunu belirttir. Çözmezlerse hattının download hızını düşürttür mesela 58'den 50'ye çektirebilirsin ama aynı kampanyadan bunu DSL ayarlarından yapabiliyorlar diye biliyorum yani santralden, hızın yüksek olduğu için muhtemelen SNR margin düşük o da ping yapıyor ama önceliğin arıza kaydı açtırmak olsun sonra düzeltmezlerse hızını düşürttürürsün. Şunu da yapabilirsin ankastreden modeme gelen kabloyu CAT6 yapabilirsin büyük ihtimal çözülür.

Reis sebebi çok yüksek ihtimalle SNR margin değerleri, çok düşük bu sebeple büyük ihtimal sorun yaşıyorsun ayrıca DSL counters değerleri de biraz yüksek hattın neyse müşteri hizmetlerini ara sorununu söyle arıza kaydı açtır ve SNR margin değerim düşük de arıza kaydında bunu belirttir. Çözmezlerse hattının download hızını düşürttür mesela 58'den 50'ye çektirebilirsin ama aynı kampanyadan bunu DSL ayarlarından yapabiliyorlar diye biliyorum yani santralden, hızın yüksek olduğu için muhtemelen SNR margin düşük o da ping yapıyor ama önceliğin arıza kaydı açtırmak olsun sonra düzeltmezlerse hızını düşürttürürsün. Şunu da yapabilirsin ankastreden modeme gelen kabloyu CAT6 yapabilirsin büyük ihtimal çözülür.
Zaten sıkıntı başlamadan 50'ye sabitletmiştim hızı ve SNR Margin değeri yüksekti, yine aynı sorun vardı.
Ankastreden gelen kablo zaten Cat6 bu arada.
Arıza kaydında akşam saatlerindeki yoğunluk diyorlar standart olarak.

Zaten sıkıntı başlamadan 50'ye sabitletmiştim hızı ve SNR Margin değeri yüksekti, yine aynı sorun vardı.
Kaçtı peki?Bi hız testi yapar mısınız şu an atın fotoğrafları.
Iss ne bu arada?

Kaçtı peki?Bi hız testi yapar mısınız şu an atın fotoğrafları.

Iss ne bu arada?
TürkNet kullanıyorum.
SNR değerim 14 civarıydı, o zaman da sıkıntı vardı.
Ki SNR Margin değerini yaklaşık 2 yıl 8,2 civarında kullandım, böyle bir sıkıntı yaşamadım, 7,9 olduğunda arada kopma yaşamıştım.
İlk fotoğrafta sabah saatlerinde yaptığım test var. Mavi download çizgisi ve gri ping çubukları gayet stabil.
ikinci foto ise akşam saatleri, dalgalanmaları görüyorsunuz.
2222221 - 12.38.39.46.jpg
11111 23.11.39.89.jpg

TurkNet kullanıyorum.
SNR değerim 14 civarıydı, o zaman da sıkıntı vardı.
Ki SNR margin değerini yaklaşık 2 yıl 8,2 civarında kullandım, böyle bir sıkıntı yaşamadım, 7,9 olduğunda arada kopma yaşamıştım.
İlk fotoğrafta sabah saatlerinde yaptığım test var. Mavi download çizgisi ve gri ping çubukları gayet stabil.
İkinci fotoğraf ise akşam saatleri, dalgalanmaları görüyorsunuz.
Eki Görüntüle 1242299Eki Görüntüle 1242297

SNR margin 14 de kötü benim şu an 30 mesela çok iyi bir değer. Bir de tracert atın bakalım sunucuya. 20 üstü olmalı bununla alakalı değil diyorsanız da gerisini bilmiyorum pek fazla.

Hat zayıflaması ve paket kayıplarınız fazla. Recevie Power ve transmit Power -lerde. Bu durumda SNR değeri en az 15 dB olmalıdır.
Recieve power ve transmit power sadece upload tarafında -lerde, ki upload hızım 4 iken de hemen hemen aynı aynı değerlerde idi.
24 MBit paket kullanırken de recieve power ve transmit power benzer seviyelerde idi.
Yine de download hızımı 35-40'lara düşürüp SNR değerimi 15'in üstüne çıkarırsam sorun çözülür mü?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı