Aktif matematik kıtabı mı yoksa karekök 0 sıfır matematik kitabı mı alınmalı?

Wixre

Hectopat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: GIGABYTE B450M S2H İşlemci: AMD RYZEN 5 3600
Ssd: XPG 512GB SX8100 PCIe Gen3x4 M.2 SSD
Ram: XPG 8GB Gammix D30 Kırmızı 3200MHz
Ekran Kartı: EVGA GeForce GTX 1650 SUPER SC ULTRA
Klavye: SteelSeries Apex 100
Mouse: Razer Deathadder v2 x Hyperspeed
Kulaklık: Razer BlackShark V2 X Kablolu Kulaklık
Telefon İphone 13 128Gb
Evat arkadaşlar, sorum aktif matematik kıtabı mı yoksa karekök 0 sıfır matematik kitabı mı alınmalı mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer hedefiniz 4 yıllık düzgün bir üniversite ise ikisini de almayın düzgün ortalama-zor sorular olan bir kaynak alın. 2 yıllık hedefiniz varsa iki kitaba da göz geçirmiştim öyle gözle görülür bir fark yok.

Çok kötüyüm diyorsanız Aktif Matematik, iyi kötü bir şeyler yapıyorum derseniz Karekök 0 öneririm.
Eğer hedefiniz 4 yıllık düzgün bir üniversite ise ikisini de almayın düzgün ortalama-zor sorular olan bir kaynak alın. 2 yıllık hedefiniz varsa iki kitaba da göz geçirmiştim öyle gözle görülür bir fark yok.
Temel atma adına gayet basit ve iyi kitaplar, niye kaynak olarak kullanılmasın ki?
Bunun üstüne orta-zor kitaplar çözüldükten sonra yağ gibi olur.

Çok kötüyüm diyorsanız Aktif Matematik, iyi kötü bir şeyler yapıyorum derseniz Karekök 0 öneririm.

Temel atma adına gayet basit ve iyi kitaplar, niye kaynak olarak kullanılmasın ki?
Bunun üstüne orta-zor kitaplar çözüldükten sonra yağ gibi olur.
Bu kitaplarla başlayıp (5+4)/2 kaçtır, babamın 5 elması var yarısı kaçtır muadili soruları çözmenin öğrenci fayda sağlamayacağını hatta kıymetli vakitlerinden ve çalışma heveslerinden kayıp yaşatacağını düşünüyorum. Bu tür kaynaklarla 10 saat çalışılacağına düzgün kaynaklarla 1 saat çalışılsa sınav için daha faydalı olur.

Aktif özensizdi diye hatırlıyorum, Karekök daha tercih edilesi. Sonra da 345'ten devam edersiniz.

Bu kitaplarla başlayıp (5+4)/2 kaçtır, babamın 5 elması var yarısı kaçtır muadili soruları çözmenin öğrenci fayda sağlamayacağını hatta kıymetli vakitlerinden ve çalışma heveslerinden kayıp yaşatacağını düşünüyorum. Bu tür kaynaklarla 10 saat çalışılacağına düzgün kaynaklarla 1 saat çalışılsa sınav için daha faydalı olur.
İşlem önceliğini bilmeyenler bile var. Altyapı oluşturmak adına tercih edilebilir bence.

Evat arkadaşlar, sorum aktif matematik kıtabı mı yoksa karekök 0 sıfır matematik kitabı mı alınmalı mıdır?

Dostum benzer durumlardan ben de geçtim. İki kitabın sana öğretecekleri tek bir videoyla hallediliyor, o kitaplara para vermene değmez. Tavsiyem bıyıklı Matematik'in TYT mat playlistini aç, ilk video ile o kitaplardan öğrenebileceğin her şey var.

Aktif özensizdi diye hatırlıyorum, Karekök daha tercih edilesi. Sonra da 345'ten devam edersiniz.

İşlem önceliğini bilmeyenler bile var. Altyapı oluşturmak adına tercih edilebilir bence.
İşlem önceliğini bilmeyen kişinin 4 yıllık iyi bir üniversite kazanma ihtimali de olmadığını göz önüne alırsak benim dediğimin aksi bir durum yok. Eğer hiç temeliniz yoksa 2 yıllık veya 4 yıllık kötü bir hedefi varsa bu tür kitaplarla başlayabilir ama düzgün bir üniversite için zaman kaybı.

İşlem önceliğini bilmeyen kişinin 4 yıllık iyi bir üniversite kazanma ihtimali de olmadığını göz önüne alırsak benim dediğimin aksi bir durum yok. Eğer hiç temeliniz yoksa 2 yıllık veya 4 yıllık kötü bir hedefi varsa bu tür kitaplarla başlayabilir ama düzgün bir üniversite için zaman kaybı.
İki kitap arasında kalıp bu soruyu soran kişinin de size göre zaten iyi bir üniversite hedefi olmaması gerekir, dolayısıyla yine buna göre tavsiye verilir.

Kesinlikle size katılmıyorum aktif mat konusunda size katılabilirim çünkü kitabın 155 sayfası direk temel mat toplama çıkarma işlem önceliği harfli ifadeler sadeleştirme ortak parantez gibi bayağı temel konuları alırken 155 sayfadan sonrası TYT konularını anlatıyor temel kavramlar vs diye ilerliyor içerisinde oran orantı problemler bile var ama bana göre 155 sayfa çözülüp temeli oturduktan sonra gidip bu kitaptaki temel kavramlar vs çözmenin bir anlamı yok gereksiz vakit kaybı ama karekök matematik 0 serisi aktif serisine göre daha iyidir hızlı hızlı anlatıyor 3 tane soru soruyor sonuncu 3. soru yeni nesil oluyor ve komple 1. konu bitince konu testi ve bu konularla alakalı ÖSYM'de çıkmış soruları gösteriyor ki karekök yayınları temelden ziyade başlangıç seviyesine uygun bir kitaptır bence düşünceniz çok yanlış hiç temeli olmayan birisi orta seviye bir kaynak aldıktan sonra çözemeyince morali bozulup bırakmaktansa yavaş yavaş üstüne koyarak gidebilir özellikle anlamadığı konuda zorlandığı konularda kolay-orta diye gitmesi çok daha iyi olacaktır kısacası gerçekten temelin yok ise aktif mat ile ilerleyebilirsiniz ama 155 sayfa çözdükten sonra karekök 0 çözmek size daha çok şey katacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı