Merhaba. Eğer bir sıkıntı çıkmazsa bu yaz sistem toplamayı düşünüyorum. Almayı düşündüğüm ekran kartı RTX 2060 ve doğal olarak VGA çıkışı yok. Elimdeki monitör ise LG'nin Flatron L194WT modeli eski bir monitör. Sadece VGA girişi var. Bir kaç sene önce ikinci el olarak 125 TL gibi uygun bir fiyata almıştım ve 75hz desteği olması da cabası. Tek sorun sadece VGA olması. Ha bir de çözünürlüğü 1440x900.
Eğer RTX 2060 alırsam monitör için bütçem kalmayacak muhtemelen. Bir kaç gündür monitör fiyatlarına bakıyorum da alamam sanırım o fiyatlara. Tabi sonradan para biriktirip yeni monitör almayı düşüneceğim fakat eğer sistem toplarsam aktif dönüştürücü kullanmamı önerir misiniz? Daha doğrusu bu aktif dönüştürücüyü önerir misiniz? Kullanan var ise deneyimlerini yazabilir mi? (Uzun süredir kullananlar varsa belirtirse çok iyi olur. Uzun kullanımda nasıl bir performansı olduğunu da merak ediyorum)
Ek olarak şunu da sormak istiyorum. Daha önce 1440x900 çözünürlüğü olan bir monitörden 1080p çözünürlüğü olan bir monitöre geçmiş olan var mı? Aradaki çözünürlük çok fark ediyor mu? Biliyorum RTX 2060 alacaksın ve 900p ile mi kullanacaksın diyeceksiniz ama mecburiyetten. Şimdiden parayı monitör için biriktirmeye başladım ama fiyatlar oldukça yüksek olduğu için biraz zaman alacak gibi kaliteli bir monitöre geçmem. O yüzden beni bir süre idare edecek bir dönüştürücüye ihtiyacım olabilir.
+ Eğer yukarıda belirttiğim dönüştürücüyü alma diyorsanız sebebi ile birlikte başka aktif dönüştürücü önerebilir misiniz? Teşekkürler şimdiden.
Ben almıştım bir tane, markasını hatırlamıyorum ama arıza yaptı, değişime yolladılar. 15 gün beklemem gerekiyordu ben de başka bir marka aldım. O ikinci markayı hâlâ kullanıyorum. Sorun yaşatmadı. Akşam eve gidince bakıp markasını söyleyebilirim.
Ben almıştım bir tane, markasını hatırlamıyorum ama arıza yaptı, değişime yolladılar. 15 gün beklemem gerekiyordu ben de başka bir marka aldım. O ikinci markayı hâlâ kullanıyorum. Sorun yaşatmadı. Akşam eve gidince bakıp markasını söyleyebilirim.
İkinci alıp kullandığının markasını müsait olduğunda bakıp söyleyebilir misin? Ben de inceleyeyim. Ek olarak ikinci aldığını ne kadar süredir kullanıyorsun? Görüntüde herhangi bir bozulma/yırtılma vb. var mı? Teşekkürler.
İkinci alıp kullandığının markasını müsait olduğunda bakıp söyleyebilir misin? Ben de inceleyeyim. Ek olarak ikinci aldığını ne kadar süredir kullanıyorsun? Görüntüde herhangi bir bozulma/yırtılma vb. var mı? Teşekkürler.
Bu model sanırım seninki? Alacağım zaman detaylı bakarım kaydettim. Yırtılma olayının kablodan olmadığını düşünüyorsan oyunlarda falan Vsync kapalı olduğu için oluyor olabilir. Teşekkürler tekrar
Bu model sanırım seninki? Alacağım zaman detaylı bakarım kaydettim. Yırtılma olayının kablodan olmadığını düşünüyorsan oyunlarda falan Vsync kapalı olduğu için oluyor olabilir. Teşekkürler tekrar
Evet, kasanın arkasından görebildiğim kadarıyla bu model. Benim monitör biraz eski. AOC'nin ilk modellerinden. Öyle Vsync vb. yok. Özetle GTX1060'a yetişemiyor. O yüzden dert etmiyorum. Rica ederim.