AKTS sınırı 30 iken, 34-34 not alınırsa geçilir mi?

Emirhandetaxced

Hectopat
Merhaba Beykent Üniversitesi 2. sınıf öğrencisiyim. İlk yıl AKTS'dir, kredidir hiçbir şey bilmediğimden dolayı tüm zorunlu olan dersleri seçip yılı tamamladım. Şimdi 2. yıla geçtim ve bu yeni aklıma geldi, 30 sınırı varmış. Ben bunu 30'dan fazla olarak doldurabilir miyim? Benim ilk yıl 52 AKTS var 26-26 olarak. Bu sene 34-34 olarak seçsem geçer miyim? O kadar bilgisizdim ki seçmelilerin zorunlu olduğunu bile bilmiyordum. Yani seçmeli bile almadım.

Hocam genelde sistem şöyle oluyor sizin dönemlik krediniz 30 oluyor mesela ama total de 45 kredilik alabiliyorsunuz maksimum. 15 kredi de işte alttan ders veya üstten ders almak için kullanıyorsunuz. Eğer 45 i geçerse maalesef ders alamazsınız sistem böyle işliyor. Kredi sınırı var yani.

30 dönemlik AKTS olarak veriliyor. Yatay ve dikey geçiş için dönemsel AKTS hakkı 44.

Dönemsel AKTS'yi şöyle düşünebilirsin 1. sınıf bahar döneminin derslerinden en fazla 30 AKTS alabilirsin. Yine 2. sınıfın güz döneminden de 30 AKTS'lik ders seçebilirsin. Yatay-dikey geçiş yapmayan öğrenci isen birden fazla dönemden toplam 45 AKTS hakkın var. Bu 45 AKTS hakkını istediğin dönemlerden seçebilirsin. Dönemlik 30'u doldurup geriye kalan 15 AKTS'yi alttan veya üstten alabileceğin derslerden seçebilirsin.

Bu gibi durumlarda üniversitenin yönetmeliklerini okumak ya da öğrenci işlerine danışmak daha iyi olacaktır.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…