AKTS'yi 30'a tamamlayamadım

kisakie

Hectopat
Ilk senem üniversite hakkında pek bilgim yoktu ders seçimlerde seçmeli ingilizceyi zorunlu oldugu için seçmedim ama derslerim onaylandıktan sonra AKTS'nin 28/30 olduğunu fark ettim nasıl bir sorun çıkarır sınıfta kalır mıyım? Çok gerildim yardımcı olursanız sevinirim.

Ortalamanız 1.80'den düşük olmadığı sürece sınıfta kalmazsınız. Seçmeli İngilizce zorunlu olduğu için seçmedim demek ne anlamadım. Gelecek sene fazla AKTS'niz olduğunda seçersiniz ya da bu dönem ekle-çıkar haftasında(eğer geçmediyse) alabilirsiniz dersi.

Üniversitelerde ilk hafta genelde Ekle-Çıkar Haftası oluyor. Danışman hocanın bunu normalde fark etmesi gerekiyordu, fark etmemiş olabilir. Durumu anlat sana 1 tane seçmeli ders versin. Ya da diğer dönem 4 kredilik fazla ders al öyle tamamlayabilirsin. Ben 243 AKTS ile mezun oldum, artıdan ders almıştım.

Teşekkür ederim şimdi kampüse gidiyorum ögrenci işleriye konusacağım yazım hatam için özür dilerim seçmeli ingilizce zorunlu olmadığı için yazmak istemiştim

Teşekkür ederim şimdi kampüse gidiyorum ögrenci işleriye konusacağım yazım hatam için özür dilerim seçmeli ingilizce zorunlu olmadığı için yazmak istemiştim
Her bölümde belirli sayıda bölüm içi seçmeli ve bölüm dışı seçmeli ders alımı zorunlu koşulur. Bağlı olduğunuz mevzuatı öğrenip ona göre dersler almayı öğrenmenizi öneririm. İlk sınıfta çıkan bütün dersleri alacaksınız(tabi ingilizce muafiyet sınavına girmediyseniz) ikinci sınıftan itibaren de müfredatınıza dikkat etmeniz gerekmekte.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı