Akü ne hızla şarj olur?

Orcun59

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, 1.30 saat yolculuktan sonra aracı park edip yanından ayrıldım. Yaklaşık 1 saat sonra tekrar bindiğimde farlar açık kalmış ve araç marş almıyordu. Aracı vurdurarak çalıştırdım ve boşta 45 dakika çalıştı. 6 saat sonra bir 30 dk daha çalıştırdım, aracın aküsü ne kadar dolmuştur? Günde 2 defa okula git gel yapıyorum, (okula mesafe araçla 5dk)beni yolda bırakır mı?

(Araba: Dacia stepway 2012 model)

Son düzenleyen: Moderatör:
Aküsü boşalan aracı gereksiz aksamları (radyo klima gibi) kullanmadan 30-45 dk üzeri çalıştırdığında akü yeteri kadar dolmuştur. Garanti olsun diyorsan çık biraz daha turla ama muhtemelen gerek yoktur. Aracı kısa mesafe de kullandığın için de her gün marş basa basa aküyü boşaltıyorsunuz, birkaç günde bir +30 dk kullanırsan bir sıkıntı yaratmaz.

Aküsü boşalan aracı gereksiz aksamları (radyo klima gibi) kullanmadan 30-45 dk üzeri çalıştırdığında akü yeteri kadar dolmuştur. Garanti olsun diyorsan çık biraz daha turla ama muhtemelen gerek yoktur. Aracı kısa mesafe de kullandığın için de her gün marş basa basa aküyü boşaltıyorsunuz, birkaç günde bir +30 dk kullanırsan bir sıkıntı yaratmaz.

Anladım teşekkür ederim ama bugün sanayiye gittim ve akünün bitik olduğunu söyledi maalesef aküyü değiştirmek zorunda kalacağım 20km yol yaptım aracı durdurduğumda tekrar çalışmadı maalesef akü bitmiş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı