Akustik gitar da Klavye'de kuruluk, hammer da sürtme

• Konuyu başlatan Sxtre
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 1.009

Sxtre

Kilopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
12th Gen Intel Core i5-12500h
NVIDIA GeForce RTX 3050 Tİ / Intel Iris Xe Graphics
24 GB / SODIMM, CRUCİAL 3000/6000 MHz Ram
Samsung 512 NVM M.2 SSD
Kingston KC3000 1 TB NMV M.2 SSD
Meslek
Müzik Prodüktörü
Dostlar başlık da da belirttiğim gibi, akustik bir gitarım var ve bu gitar sanırım soğuk havada dışarıda kaldığı için sapı yani klavyesi kurumuş, hammer gibi teknikleri uyguladığım zaman Klavye'i parçalıyacak diye korkuyorum, çünkü bayağı kuru bir şekilde sürtüyor. Sanırsam bunun çözümü için bir jel varmış doğru mudur? Doğru değilse bu sorun için tavsiyeleriniz nelerdir?

Gitarın sapı eğer rosewood veya ebony ise klavyeye limon yağı uygulayabilirsin ama bana kalırsa sap bakımı ile ilgili videolar izle ve bilgi edin iyice. Çünkü bu ağaçların da kendi içinde kalitelisi-kalitesizi ve kullanılabilir-kullanılamaz ürünleri var. Yine de gitar dışarıda kaldı diye sap kuruluktan parçalanması zor da gitarın kalitesine bağlı

"parçalamak" derken örnek olarak söyledim gibi anlayabilirsiniz, ciddi değildim orada :)
https://www.hepsiburada.com/winzz-akustik-gitar-seti-pm-HB00000Q9WG2
Gitar bu hocam.
Gitarın sapı eğer rosewood veya ebony ise klavyeye limon yağı uygulayabilirsin ama bana kalırsa sap bakımı ile ilgili videolar izle ve bilgi edin iyice. Çünkü bu ağaçların da kendi içinde kalitelisi-kalitesizi ve kullanılabilir-kullanılamaz ürünleri var. Yine de gitar dışarıda kaldı diye sap kuruluktan parçalanması zor da gitarın kalitesine bağlı
Gitarın sapının rosewood veya ebony Olduğunu nereden nasıl anlarım?
Amazon.com: WINZZ 41 Inches Cutaway Carved Acoustic Guitar Beginner Starter Bundle with Online Lessons, Padded Bag, Stand, Tuner, Pickup, Strap, Picks: Musical Instruments Bu sitede yazıyor fakat bura da Gül ağacı denmiş.
Sitede yeniyim, yazdığım herşey tek bir mesajda toplanıyor kusura bakmayın :D

Son düzenleyen: Moderatör:
"parçalamak" derken örnek olarak söyledim gibi anlayabilirsiniz, ciddi değildim orada :)
https://www.hepsiburada.com/winzz-akustik-gitar-seti-pm-HB00000Q9WG2
Gitar bu hocam.

Gitarın sapının rosewood veya ebony Olduğunu nereden nasıl anlarım?
Amazon.com: WINZZ 41 Inches Cutaway Carved Acoustic Guitar Beginner Starter Bundle with Online Lessons, Padded Bag, Stand, Tuner, Pickup, Strap, Picks: Musical Instruments Bu sitede yazıyor fakat bura da Gül ağacı denmiş.
Sitede yeniyim, yazdığım herşey tek bir mesajda toplanıyor kusura bakmayın :D
Bu fiyat aralığındaki bir ürün inşallah gitardır. MDF tahtayla suntayı birleştirip bir şeyler çıkarmış olmaları da mümkün. Ama koyu bir ağaç klavye, limon yağı uygulanabilir diye düşünüyorum

Bu gitarı 1 yıldır kullanıyorum, 1500TL lik akustik gitar kullanan bir abim eline aldığında, Vay be dedirtten cinsden sesi var. İyi anlamda. "İnşallah gitardır" Kullanmadan bilemessiniz :)
Limon yağını deniyeceğim. Teşekkürler.
Limon yağı önerebilir misiniz?
Her hangi bir liman yağı önerebilir misiniz? daha doğrussu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı