Akustik gitar kaydı için mikrofon tavsiyesi

yureksyz

Hectopat
Akustik kayıtlar için mikrofon kaydından daha çok memnun kalacağımı düşündüğümden mikrofon önerisi istiyorum. Bütçe mikrofon için 1500 TL. Condenser mikrofon Phantom Power vesaire olursa 2000 TL'ye kadar bütçe ayırabilirim. Laptop kullanıyorum. Profesyonel kayıt için değil, amatör kayıt için olduğunu söylemeliyim. Mikrofonun USB çıkışlı olması ilk tercihim. Yine de önerilerinizi göz önünde bulunduracağım.

USB çıkışlı mikrofonlar oyuncaktır. RODE NT1, 5. jenerasyon Seviyesinde USB çıkışlı olanlara aynı şeyi söyleyemem.

Gitar kaydında küçük diyafram kondanser mic kullanmanızı tavsiye ederim. Ancak bu mikrofonlardan alacağınız ses kalitesi bağladığınız preamp ile birlikte şekillenen bir şey. Ses kartı da kullanmanız gerekli.

BU ürünü direk PC ye giremezsiniz Ses çıkmaz. beraberinde Preamp şart.

USB çıkışlı mikrofonlar oyuncaktır. Rode NT1, 5. jenerasyon Seviyesinde USB çıkışlı olanlara aynı şeyi söyleyemem.

Gitar kaydında küçük diyafram kondanser Mic kullanmanızı tavsiye ederim. Ancak bu mikrofonlardan alacağınız ses kalitesi bağladığınız preamp ile birlikte şekillenen bir şey. Ses kartı da kullanmanız gerekli.

BU ürünü direk PC'ye giremezsiniz Ses çıkmaz. Beraberinde Preamp şart.

Konuyu biraz açar mısınız? Amacım profesyonel kayıt almak değil. Cover paylaşmak istiyorum. Onun için de çok kasmaya gerek yoktur diye düşündüm. Bunu almak istiyorum aslında. Videoda verdiği sesten memnun kaldım. Ek olarak kullana kullana düzenleme yapmayı da öğrenirsem çok daha güzel işler ortaya çıkarabileceğimi düşünüyorum. Yine de siz düşüncelerinizi paylaşırsanız benim için çok daha iyi olur.

Konuyu biraz açar mısınız? Amacım profesyonel kayıt almak değil. Cover paylaşmak istiyorum. Onun için de çok kasmaya gerek yoktur diye düşündüm. Bunu almak istiyorum aslında. Videoda verdiği sesten memnun kaldım. Ek olarak kullana kullana düzenleme yapmayı da öğrenirsem çok daha güzel işler ortaya çıkarabileceğimi düşünüyorum. Yine de siz düşüncelerinizi paylaşırsanız benim için çok daha iyi olur.

"Profesyonel stüdyo kayıt mikrofonu" yazmışlar utanmadan. Alakası yok.
Aldanmayın. Sponsorlu, komisyonlu, PR lı, işbirlik li videolar çeken youtuberlara da asla güvenmeyin. Adamın kıyafetleri Bile KOTON dan reklam.

Geçenlerde orta seviyede gitar çalabilen ama malesef on binlerce takipçisi olan youtuber in biri, akustik gitar incelemesi yapmış, firma ile yaptığı antlaşmayı da anlatarak milletin gözünün içine baka baka; -"Piyasada sunta gitar dolu, bu gerçek ağaç" diye milleti kandırıyordu. Her satılandan komisyon alacak ya....

Bu fiyata stüdyo kalitesi falan olmaz. Alakası da olmaz. USB mikrofonlar oyuncaktır. İşinizi görmez.

Daha önce bu tip mikrofonları tartıştık, hatta bu videoyu da konuştuk burada. Editlenmiş bir ses var. Kompressörler, enchancerlar, EQ lar ne ararsan var içinde.

Bir ses kartı ve Kondanser mikrofon alın.

Son düzenleme:
Bütçe 2000 TL altı ise ve profesyonel işler düşünmüyorsanız 2.el M-Audio Fast track 2 veya Behringer u-phoria UM2 ses kartı ve Behringer C-1 Condenser mikrofon iş görecektir.

Akustik gitar kaydı epey bir tecrübe ister. Akustik gitar kaydının en önemli unsuru, akustik gitarınızın ne kadar iyi olduğudur ve bunu kayıt tekniğiniz sonra da mikrofonlarınız ve en son olarak kayıt ortamınız izler ki kayıt ortamı da çok önemlidir. Düzgün bir akustik kaydı için önerim: SE Electronics SE8 Stereo Pair olacaktır. Fiyatı uygundur ancak Neumann Km 184 gibi kayıt alırlar. Kayıt sonrası akustik gitara nasıl EQ yapacağınızı da öğrenmelisiniz. Ham kayıt kullanacaksanız işte orada oda kalitesinin önemi çok artacaktır. Ne diyeyim. Akustik gitar kaydetmek zor iştir, deneme, para ve zaman ister. Kolay gelsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı