Akvaryum ısısı nasıl ayarlanmalı?

berke_yldzzz

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Dun yeni bir akvaryum aldım suyunu doldurum ısıtıcıyı 25 dereceye ayarladım ve ayarladıktan 5 6 saat sonra 3 tane lepistes koydum sabah uyandığımda balıklar olmus du bugün oglen ısıcının ışığı kapandı ama su bana hala soguk geliyor, dereceyi artırınca ışık yanıyor ama hala bana soguk geliyor. Sizce nedeni nedir? 2. sorum akvaryumu dun 1 de kurdum cıklet balığı beslemek istiyorum. Bugün balıkları koysam bir şey olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam lepistesleri koyarken nasıl koydunuz? Direkt onları attınız mı yoksa aşılama yaptınız mı? Size soğuk gelmesi normal derece varsa derece ile kaç derece anlayabilirsiniz.

balıkların ölmesi sadece ısı ile alakalı olmayabilir. Kullandığınız su bir faktör. Dinlendirilmiş bir su mu bu önemli. Balıkları suya koyma şekli bir faktör. vsvs. yada kullandığınız ısıtıcı wat olarak koyduğunuz suya litre bazlı ufak gelmiş. tam anlamıyla suyu ısıtamamış olabilir.

2. soruna gelirsek ciklet balıkları ufak akvaryumlarda yaşaması zor. en az 150 -200 Litre akvaryum gerekir. bunlar mevcutsa ısıtıcı problemi hallolursa 1. sorunda cevapladığım gibi besleyebilirsin.

Yani balıkların ölmesi ısıtıcı ile alakalı imkansız 1 günde ölmezler.

Hocam YouTube'da 1000 tane eğitici video vardır oradan bakın.

Akvaryum 1 metre 200 litre benim sorum bugün alayım mı balıkları.

Hocam lepistesleri koyarken nasıl koydunuz? Direkt onları attınız mı yoksa aşılama yaptınız mı? Size soğuk gelmesi normal derece varsa derece ile kaç derece anlayabilirsiniz.
Hocam direk fileyle koydum acemilik ettim danuata yasayan ondads yaşar dedim birş 3 saat sonra digeri 5 digeri sabah kalktıgımda olmustu

Hocam ısıtıcı tetra HT300 suyu direk hortumla koydum ogeln 4 gibi suyu akvaryuma doldurum aksam 8 9 gibi de balıkları.

anladım hocam yüzde 99 ihtimalle balıklar suya aşılama olmadığından şok geçirerek ölmüştür. buradan yazmak uzun youtube da bilgilendirici videolar var. balıkları almadan önce akvaryumu bir güzel hazırlamanı tavsiye ederim. her şeyden eminsen ısıtıcı işine kadar ondan sonra balıkları alıp akvaryuma koymakta fayda var. balıkları beslemenin de belli başlı konuları var. akvaryum temizlenmesine kadar.

koyduğunuz suyun dinlenmesi lazım en az 2-3 gün bekletmende fayda var. suyun ph değeri içinde bulunan klor vs balıkların hızlı ölmesine sebep verir. 1 de üstüne fileyle atarsanız istediğiniz kadar balık alın hepsi ölür.

Merhabalar, akvaryuma faydeli bakteri kültürü oturmadan balık konulmaz, aşılama yapılmadan balık bakılamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…