Akvaryum kumunda hangi bitkiler yetişir?

Ahmet kenger

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu hobiyi eskiden beri yapıyorum lakin akvaryum kumumu yani kumda degil aslinda her neyse 4-5 sene önce aldım ve hiç bitki dikmedim veya almadım. Cok heveslendim ama bazıları burada bitki olmaz falan gibi soğutan cümleler kullandı. Bir dönemde balık alamadim her neyse. Şu an lepistes alacağım içinde şu an 2 çöpçü 1 pengasus var pengasus kısa süre bende duracak yeri yapılıyor onun. Her neyse ben kumun resmini ekliyorum. Boş uzattım biraz. Hangi bitkiler olabilir? Ben Java moss, Amazon, zeytin ve gül gibi akvaryum bitkilerini beslemek istiyorum.

Balıklar eski biraz sadece kumu göstermek amaçlı.

@Gastly @MisafirTerliği34 @Silinen üye
bir bilginiz var mı?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2022-07-17-11-23-22-635_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2022-07-17-11-23-22-635_com.miui.gallery.jpg
    45,6 KB · Görüntüleme: 68
  • Screenshot_2022-07-17-14-14-55-920_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2022-07-17-14-14-55-920_com.miui.gallery.jpg
    44,4 KB · Görüntüleme: 69
Son düzenleme:
Merhaba, kullandığın kum bahsettiğin düşük destekli bitkiler için elverişli fakat ışıklandırma hakkında bilgi vermemişsin. Diğer önerim ise büyük lav kayalarını parçalayıp moss’ları üzerine tutturman. Diğer bir önerim ise özel ırk lepistes’i trio şeklinde alıp üretirsen akvaryum masraflarını karşılarsın. ☺️ Işıklandırma hakkında daha fazla bilgi için akvaryum forumlarında da konu açabilirsin.

Merhaba, kullandığın kum bahsettiğin düşük destekli bitkiler için elverişli fakat ışıklandırma hakkında bilgi vermemişsin. Diğer önerim ise büyük lav kayalarını parçalayıp Moss'ları üzerine tutturman. Diğer bir önerim ise özel ırk Lepistes'i Trio şeklinde alıp üretirsen akvaryum masraflarını karşılarsın. ☺️ ışıklandırma hakkında daha fazla bilgi için akvaryum forumlarında da konu açabilirsin.

Akvaryum forumlarında genelde yanıt ya cok geç geliyor ya da gelmiyor bunu çok eskiden aldım o yüzden bilmiyordum ışıklandırma olarak LED bant armatürler var üstündeki plastik kısmını çıkardım resmini atabilirim onu kullanıyorum zaten iş yerinde akvaryum gunde en azından 10 saat ışık oluyor ortamda akvaryumda taşlarım var onların üzerine moss tutturabilir miyim aklimda çok güzel bir dekorasyon fikri var akvaryumu hobi amaçlı yapıyorum para kazanmak için degil Karma beslenmeyi düşünüyorum canli doğuranları karşılarına oturup 1-2 saat kafa donlesem yeter. Bitki önerilerinize açığım.

Akvaryum forumlarında genelde yanıt ya cok geç geliyor ya da gelmiyor bunu çok eskiden aldım o yüzden bilmiyordum ışıklandırma olarak LED bant armatürler var üstündeki plastik kısmını çıkardım resmini atabilirim onu kullanıyorum zaten iş yerinde akvaryum gunde en azından 10 saat ışık oluyor ortamda akvaryumda taşlarım var onların üzerine moss tutturabilir miyim aklimda çok güzel bir dekorasyon fikri var akvaryumu hobi amaçlı yapıyorum para kazanmak için degil Karma beslenmeyi düşünüyorum canli doğuranları karşılarına oturup 1-2 saat kafa donlesem yeter. Bitki önerilerinize açığım.
Bahsettiğin bitkileri yetiştirebilirsin ama fazlasını istersen kum değişikliği yapman gerekebilir. Lepistes yavruları doğunca saklanması gereken yerler olması gerekiyor eğer bitkiler yeterli olmassa rafya atabilirsiniz.
Keyifli hobiler:).

Herhangi bir LED bitkiler için uygun olmayabilir. Yanlış hatırlamıyorsam genellikle 5630 kodlu LED’ler kullanılırdı. Doğru şekilde bitki yetiştirmek istiyorsan T5 aquastar floresan tavsiye ederim. Direkt 10 saat ışık vermek yerine timer alıp 2 saat aralıkla toplamda 6 saat ışık simülasyonu yapman bitkiler için daha doğru olur. Misina ya da doğal iplerle moss’u istediğin gibi sabitleyebilirsin. Bulabilirsen christmas moss kullan. Hobi amaçlı yapsan bile akvaryum popülasyonunu koruman gerekiyor. İster diğer hobicilerle takas ya da ticaret yaparsın. ☺️

Herhangi bir LED bitkiler için uygun olmayabilir. Yanlış hatırlamıyorsam genellikle 5630 kodlu LED'ler kullanılırdı. Doğru şekilde bitki yetiştirmek istiyorsan T5 aquastar floresan tavsiye ederim. Direkt 10 saat ışık vermek yerine timer alıp 2 saat aralıkla toplamda 6 saat ışık simülasyonu yapman bitkiler için daha doğru olur. Misina ya da doğal IP'lerle Moss'u istediğin gibi sabitleyebilirsin. Bulabilirsen christmas moss kullan. Hobi amaçlı yapsan bile akvaryum popülasyonunu koruman gerekiyor. İster diğer hobicilerle takas ya da ticaret yaparsın. ☺️

Dümdüz florasanlar mı akvaryumda florasan görüntüsünü sevmiyorum açıkçası gün ışığı renginde elektrikciden herhangi güçlü bir LED alabilir miyim zaten ortamda günlük 10 saat ışık var demiştim aslında yanlış anlaşıldı sanırım ışık şu an bitki olmadığı için kullanmıyorum dediğinizi timer ile yapabilirim yaşadığım şehirde pet shop yok denecek kadar az petshoplarda duz yosun vardı diye hatırlıyorum paketlenmiş suyun içinde idiler genel bitkiler vardı yeni bir dekorasyon tarzı düşünüyorum bitince paylaşacağım umarım suanlik bu kumu veya çakılları her neyse kullanıp bitki yetistirmemde bir sakınca olmaz sanırım ilk yavrular icin yavruluk kullanmayı düşünüyordum aslında bitkiler büyüyene kadar en azından kendini toparlayana kadar sizin fikirleriniz nelerdir? Veya sizin dediğiniz lamba elektrikciden ya da petshopdan temin edilebilir mi?

Dümdüz florasanlar mı akvaryumda florasan görüntüsünü sevmiyorum açıkçası gün ışığı renginde elektrikciden herhangi güçlü bir LED alabilir miyim zaten ortamda günlük 10 saat ışık var demiştim aslında yanlış anlaşıldı sanırım ışık şu an bitki olmadığı için kullanmıyorum dediğinizi timer ile yapabilirim yaşadığım şehirde pet shop yok denecek kadar az petshoplarda duz yosun vardı diye hatırlıyorum paketlenmiş suyun içinde idiler genel bitkiler vardı yeni bir dekorasyon tarzı düşünüyorum bitince paylaşacağım umarım suanlik bu kumu veya çakılları her neyse kullanıp bitki yetistirmemde bir sakınca olmaz sanırım ilk yavrular icin yavruluk kullanmayı düşünüyordum aslında bitkiler büyüyene kadar en azından kendini toparlayana kadar sizin fikirleriniz nelerdir? Veya sizin dediğiniz lamba elektrikciden ya da petshopdan temin edilebilir mi?
Akvaryum boyutlarımız nedir?

Akvaryumun 140LT. 140LT için iç filtre biyolojik olarak çok iş görmez. Dış filtre alma imkanın varsa mutlaka öneririm. Isıtıcı olarak Alman malı 100W tetra marka ısıtıcı işini görür. Dediğim gibi bitki için en sağlıklısı aquastar ve grolux floresanlardır. Doğru kodlu LED’leri kullansan bile ancak moss’ları koruyabilirsin. PowerLED armatürleri yapan satıcılar bulabilirsen tavsiye alabilirsin.

Akvaryumun 140lt. 140lt için iç filtre biyolojik olarak çok iş görmez. Dış filtre alma imkanın varsa mutlaka öneririm. Isıtıcı olarak alman malı 100W tetra marka ısıtıcı işini görür. Dediğim gibi bitki için en sağlıklısı aquastar ve grolux floresanlardır. Doğru kodlu LED'leri kullansan bile ancak Moss'ları koruyabilirsin. Powerled armatürleri yapan satıcılar bulabilirsen tavsiye alabilirsin.

Evet dış filitre alacağım en kısa sürede lakin önce bir kurmam lazım gerçekten bu dönemde çok masraf yaptım internetten almak istemiyorum açıkçası lambayı vs... Petshoplarda olur mu veya gene dedigim gibi florasan sevemiyorum akvaryumda başka bir ışık kullanamaz mıyım?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı