Alacağım RAM bilgisayarımda sorunsuz çalışacak mı?

mutluakkurt

Kilopat
Merhabalar. 8 GB RAM olan bilgisayarıma bir 8 GB daha ekleyeceğim. Alacağım RAM'i belirledim ama almadan önce sıkıntı olur mu diye bir sormak istedim. Almak istediğim RAM:
Bilgisayarın CPU-Z görüntülerini de koydum. Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

Aynı RAM'den almadıysanız çalışmayabilir. Çalışırsa da, çift kanal olarak çalışmayacaktır.

CPU-Z çıktınıza göre şu anki RAM'iniz 3200 MHz, linkini attığınız RAM 2400 MHz çok uyumlu çalışacaklarını düşünmüyorum. Mümkünse aynı RAM'den (şu an takılı olan) alın.

Düzeltme: Frekanslarınız için yanlış yere bakmışım kusura bakmayın (Kuzey Köprüsü'ne bakmışım). Frekanslarınız ve Timing'leriniz uyuşuyor. Ancak uyumluluk sorunu yaşayabilirsiniz hala.

Son düzenleme:
Merhabalar. 8 GB RAM olan bilgisayarıma bir 8 GB daha ekleyeceğim. Alacağım RAM'i belirledim ama almadan önce sıkıntı olur mu diye bir sormak istedim.

Sizin şu an kullandığınız modelle aynı özelliklere sahip RAM herhangi bir problem olacağını düşünmüyorum.

Eğer ram alacagimdan kastınız sistemdeki mevcut Ramin yanına takviye yapmaksa alacak olduğunuz Ramin frekansı 2400mhz ve sistem mevcut olan Ram yeni alınan ram ile stabil çalışabilmek için frekans seviyesini 2400 e dusurecektir. Kastınız yeni ram alıp eskisini cikarmaksa hiç bir sıkıntı olmaz ram sistem ile uyumludur.

Şu an olan ram ile alacağım ram aynı frekansta. İkisi de 2400. Neden bi düşme olsun birinde?
Aynı RAM'den almadıysanız çalışmayabilir. Çalışırsa da, çift kanal olarak çalışmayacaktır.
Aynı marka olmak zorunda mı? Çünkü mevcut marka pek bulunmuyor ve pahalı
Aynı marka olmak zorunda mı? Aynı olmak zorunda değil diye biliyordum

Aynı marka olmak zorunda değil frekansın ve CL nin uyumlu olmasına dikkat edin.
Ozaman frekansta düşüş olmaz ben diğer arkadaşın frekansı 3000 falan dediğine yanıt olarak demiştim, sizin değerlerinizi görmemiştim kusura bakmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…