Alacağım RAM ve SSD'ler anakartın QVL listesinde olmak zorunda mı?

Arkadaşlar SSD'yi neye göre seçmemiz lazım? X470 AORUS GAMING 5 WIFI anakart almayı düşünüyorum fakat anakartın destek bölümündeki SSD'lerle mi sınırlı kalabiliyoruz? Aynı sorun RAM için de var. AMD için olan RAM'ler destek listesinde çıkmıyor, bu uyumsuz olduğunu mu gösterir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyumluluk listeleri, bu ürün bu anakart ile denendi ve bu değerlerde çalıştığı gözlemlendi anlamı taşır. Bu listede olmayan ürünler için o anakartla uyumsuz demek yanlış olur.
Peki yazmayan ürünlere nasıl güvenebiliriz? Örneğin RAM'de ''for AMD'' yazıyor fakat listede yok.

Bilindik marka ve model bir bellek alıyorsanız çok büyük bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum. Kendi sistemimi de oluştururken çok büyük eziyet ve zaman kaybı olmuştu uyumluluk listeleri. Nihayetinde Gskill belleklerimi aldım ve her hangi bir sorunla da karşılaşmadım.

Bilindik marka ve model bir bellek alıyorsanız çok büyük bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum. Kendi sistemimi de oluştururken çok büyük eziyet ve zaman kaybı olmuştu uyumluluk listeleri. Nihayetinde Gskill belleklerimi aldım ve her hangi bir sorunla da karşılaşmadım.
Bellek olarak G.Skill alıcam da (G.SKILL Trident Z RGB (For AMD) 16GB (2 x 8GB) 288-Pin DDR4 SDRAM DDR4 3200 (PC4 25600) Desktop Memory Model F4-3200C16D-16GTZRX - Newegg.com)

SSD konusunda da soru işareti var. (Intel 660p Series M.2 2280 512GB PCI-Express 3.0 x4 3D NAND Internal Solid State Drive (SSD) SSDPEKNW512G8XT - Newegg.com)

İntel ibaresi kafa karıştırıyor olsa da ben her hangi bir sorun olacağını düşünmüyorum. Sonuçta SSD imal etmişsin sadece kendi chipsetli anakartlarında çalışmasını sağlayarak müşteri sayını azaltmak istemezsin. Yine de konuya hakim birilerinden bilgi alın yanlış bir bilgi vermiş olmayım.

"Optimized for peak performance on the latest Intel and AMD DDR4 motherboards. " ibaresi yeterli midir ?

Kısmen diyelim. Uyumlu olup olmayacağını bilemeyiz. Listede olmayan bellekler bazen çalışır bazen uyumsuz bazense hiç çalışmaz. Bu size kalmış bir şey. Garanti olsun hoş olsun isteniyorsa listedekilerden seçmek en iyi yoldur.

Kısmen diyelim. Uyumlu olup olmayacağını bilemeyiz. Listede olmayan bellekler bazen çalışır bazen uyumsuz bazense hiç çalışmaz. Bu size kalmış bir şey. Garanti olsun hoş olsun isteniyorsa listedekilerden seçmek en iyi yoldur.
listede ki performansı yüksek olanlar pahalı-ucuz olanların performansı düşük:) tam optimum noktasını bulduk fakat o da uyup uymama konusunda şüpheli..

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı