Alan adı nasıl gizli yapılır?

svorssy

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Information Technology
Merhaba,

Web tasarım işlerine yeni başladım, çok bir bilgim yok. Bir kafe açıyoruz ve masraftan kaçınmak adına QR menü yapmaya karar verdik. Domain aldık ve domain ile kafe ismi birebir aynı. İnsanlar kafemizi yazdığı zaman web sitesi önlerine çıkma ihtimali var bu sebepten dolayı siteye sadece link veya QR kodu okutarak giriş yapmalarını istiyoruz bunu nasıl ayarlayabilirim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Konuyu merak ettiğim için yazıyorum takipteyim.

arama motorlarından gizlemek için robots.txt dosyasını kullanarak arama motorlarına bu sayfanın taranmasını engelleyebilirsiniz.

Arama motorlarından gizlemek için robots.txt dosyasını kullanarak arama motorlarına bu sayfanın taranmasını engelleyebilirsiniz.

Peki hocam bunu ChatGPT de söyledi fakat ben bu olayı anlamadım daha detaylı anlatan bir video vs var mı?

Eğer siteyi google'a eklemezseniz bulamazlar linki, fakat zaten QR okutup aynı linke sahip olabilecekleri için dediğiniz biraz mantıksız kalıyor.

arama motorlarından gizlemek için robots.txt dosyasını kullanarak arama motorlarına bu sayfanın taranmasını engelleyebilirsiniz.
User-agent: *Disallow: /

kullanırsanız arama motorları tarafından gözükmez.

buyrun.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eğer siteyi Google'a eklemezseniz bulamazlar linki, fakat zaten QR okutup aynı linke sahip olabilecekleri için dediğiniz biraz mantıksız kalıyor.

Hocam şimdi aslında şu şekilde örnek veriyorum "Ahmet kafe" olsun kafemizin ismi bizim domain ismimizde www.ahmetkafe.com (kafan sallıyorum mevcutmu bilgim yok) birisi konumu öğrenmek için Google da Ahmet kafe diye araştırdığı zaman domainde ahmetkafe.com olarak çıkar diye düşündüğümüz için böyle bir sistem istiyoruz aslında.

Deneyeceğim hocam teşekkürler.

Eğer siteyi Google'a eklemezseniz bulamazlar linki, fakat zaten QR okutup aynı linke sahip olabilecekleri için dediğiniz biraz mantıksız kalıyor.

Ayrıyeten siteyi Google'a eklemezsenizden kastın ne hocam bilmediğimden soruyorum.

Merhaba, bugünlerde çoğu kafe bunu kullanıyor zaten ve çoğu da şu şekilde yapıyor: Bir domain alıyorlar ve bu domaine normal kafe sayfasını yapıyorlar kafe ile ilgili şeyler oluyor kısaca. Daha sonrasında oraya başka bir sayfa açıyorlar ve oraya da menüyü koyuyorlar yani kısaca kafemiz.com/menu gibi bir sayfa oluyor. Burada da menü oluyor. Bu linki direkt QR koda koyabilirsiniz. Ama eğer ki direkt siteyi ya da menü sayfasını arama sonuçlarında çıkmasını istemiyorsan robots.txt dosyasından ayarlayabiliyorsun diye biliyorum. Onun dışında sitenin html koduna head kısmına şu tarz bir meta tag da ekleyebilirsiniz: <meta name="robots" content="noindex, nofollow">. Umarım yararlı olmuştur kolay gelsin

Google da Ahmet kafe diye araştırdığı zaman domainde ahmetkafe.com olarak çıkar diye düşündüğümüz için böyle bir sistem istiyoruz aslında.
Google Search Console'a eklemezseniz siteniz Google'da aratmalarda çıkmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…