Alan dışı seçmeli dersten kalmak mezun olmaya engel mi?

asksizprens31

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, bir devlet üniversitesinde son sınıf öğrencisiyim, mezun olmam için 240 AKTS gerekiyor ve koşulları karşılıyorum, sorum şu olacak mezun olabilmem için 2 adet alan dışı seçmeli ders vermem gerekiyor koşullardan birisi bu, ben bu 2 dersi 4. dönemde aldım ve devamsızlıktan kaldım ikisinden de, sonra o 2 dersin yerine geçebildiği ve onlardan daha kolay olduğu için farklı 2 alan dışı seçmeli ders alıp 6. dönemde kaldıklarımı telafi etmiştim, konu kapanmıştı.

Bu dönem ise kafam karıştı ve tekrar 2 adet alan dışı seçmeli daha aldım ve tekrar devamsızlıktan kaldım, ben zaten mezun olma koşullarını yerine getirdim, 240 AKTS'yi tamamladım ve vermem gereken dersleri verdim, bu devamsızlıktan kaldığım 2 adet alan dışı seçmeli ders mezun olmamda problem yaratır mı?

Üniversitenizin internet sayfasında mezun olma koşulları diye bir kısım vardır. Orada gerekli bilgi yoksa öğrenci işlerinizle konuşmanız daha düzgün bilgi almanızı sağlar.

Üniversitenizin internet sayfasında mezun olma koşulları diye bir kısım vardır. Orada gerekli bilgi yoksa öğrenci işlerinizle konuşmanız daha düzgün bilgi almanızı sağlar.

Böyle bir ibare var.
"Son başarı durumları (ff), (fd), (k) veya (D) olan derslerin ilk açıldıkları yarıyılda tekrar edilmesi zorunludur."

Yönetmelikte de aşağıdaki gibi bir bilgi yazıyor ama.

"Öğrencinin bir yarıyıl/yılda öngörülen seçmeli ders sayısından fazla sayıda seçmeli dersalması durumunda, Gano hesabında harf notu daha yüksek olan dersler dikkate alınır."

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…