Alan Wake 2 FPS düşmesi oluyor

@Jesus Wicked hocam ben de size kaynak vereyim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
4.20'den itibaren izleyin adamın RAM'ler 6000MHz ve 115 FPS alıyor. Bizim arkadaşın FPS'si ile karşılaştırın.

Hocam her şey etki edebilir. Ama şöyle söyleyeyim 3200 mhz ile 6000 mhz arasında çok fark olması gerekiyor. Bu oyunda minimum 15 16 fps diyebilirim.

@Madiorn aldığınız FPS normal onda sorun yok. VRAM de benim kafama yatmadı.

Evet dediğim gibi oyunu ilk açtığımda bu kadar olmuyor. Örnek olması için birkaç saat oynadıktan sonra SS alıp oyunu kapatıp geri açıp hemen bir daha aldım aradaki fark bu. Mekan aynı mekan.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-12-16 235335.png
    1,9 MB · Görüntüleme: 47
  • Ekran görüntüsü 2023-12-16 235826.png
    1,9 MB · Görüntüleme: 62
Son düzenleyen: Moderatör:
@Jesus Wicked hayır hocam en fazla gecikme değerleri artar onu da hissetmez.
Hocam. En düşük 4800 ve ona rağmen farka bak.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

@Madiorn başka oyunlarda olmuyorsa kafana takma ama her oyunda oluyorsa sürücü değiştirmeyi dene. Olmazsa garantiye verebilirsin aklıma başka bir şey gelmiyor. Ya da oyun korsan mı?

Evet dediğim gibi oyunu ilk açtığımda bu kadar olmuyor. Örnek olması için birkaç saat oynadıktan sonra SS alıp oyunu kapatıp geri açıp hemen bir daha aldım aradaki fark bu. Mekan aynı mekan.
Dostum çok takıyorsun. Sıcaklıklar güzel. Sürücüler güncel. Rahat ol.

@Jesus Wicked bunlar DDR5 RAM ve bence güvenilir kaynak değil. Attığım link aynı oyun aynı kart aynı ayarlar sadece RAM MHz ve bileşenler farklı. Kendim de deneyimledim.

Dostum şimdi sende drop sorunu var mı?

Teşekkür ediyorum yardımlarınız için. Birkaç oyun daha deneyeyim o zaman zaten yabancı forumlarda benimkine benzer FPS düşmesi sorunları duymuştum oyunun optimizasyonundan diye düşünmüştüm ama emin olamamıştım tekrardan teşekkür ederim iyi geceler.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Jesus Wicked bunlar DDR5 RAM ve bence güvenilir kaynak değil. Attığım link aynı oyun aynı kart aynı ayarlar sadece RAM MHz ve bileşenler farklı. Kendim de deneyimledim.

Dostum şimdi sende drop sorunu var mı?

Hocam testlerde bayağı fark var. Üşenmezsem 3600 mhz olan ramimi 2600e çekip fps testi yaparım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…