Çözüldü ALC233 ile Uyumlu Ses Kext'si

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

burak cömert

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Yaklaşık bir aydır bilgisayardan ses çıkartmaya çalışıyorum fakat olmadı. Ses kartım ALC233.

Voodoohda'in ilk sürümünden son sürümüne kadar hepsini yükledim, sadece ilk sürümünde ses çıkıyor (0.2.1) fakat çok cızırtılı. VoodooHDA'in son sürümünde (2.8.7) VoodooHDA.kexte device id ekledim olmadı.

AppleHDA kextlemeye çalıştım beceremedim. Hazır kextlenmişleri kext unity ile kurdum olmadı.
Denediğim kextler:
  1. AppleHDA-2.6.3f4-ALC233
  2. AppleHDA-269.25-ALC233
  3. AppleHDA-272.18.1-ALC233
AppleHDA kextlemeyi biliyorsanız yada bu bilgisayardan ses çıkartmamı sağlayabilecekseniz Teamwiewer ile bana yardım ederseniz çok memnun olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu bilgisayardan dediğiniz bir bilgisayar yok. Anakartınızı ya da PC'yi belirtmeniz gerek. VooDooHDA kurduğunuzda sisteme AppleHDADisabler Kext de kurulur. Bunu kaldırmadığınız sürece attığınız AppleHDA dosyaları hiçbir işe yaramaz. Bu yüzden önce VooDooHDA ve AppleHDADisabler Kext'lerini kaldırmanız gerek. Sonrasında da yeni Kext kopyalayınca izinleri onarıp Kext önebelleğini yenilemelisiniz.

Çözüm cloverın boot arg kısmına kext-dev-mode=1 yazdığımda düzeldi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı