Alçı çıktıktan sonra ne yapılmalı?

Can23x

Yoctopat
Daha fazla  
Çok kez gözüm çarptı sizi hatırlıyorum muhtemelen öyle gezerken görüyordum.

Merhaba benim ayağım kemik üzerinde çatlak gibi minik bir kırık vardı 22. gün alçıdan çıkarttık doktor ilk günkü filme bakıp film istemesi ona göre çıkart dedi çıkardık. Şimdi üstüne basıyorum ama aşırı yük veremiyorum. Bir de şişlik ve morluk var ayağım bazen komple kangren olmuş gibi kararıyor. Ne yapmalıyım acaba? Şimdiden teşekkürler

Son düzenleyen: Moderatör:
Doktor çıkart dedi öyle mi çıkardınız genelde hastanede çıkarırlar.

Doktor çıkart dedi öyle mi çıkardınız genelde hastanede çıkarırlar.
Aynen ben yanlış yazdım kusura bakma doktor ilk gün gittiğim de çekilen film vardı ona bakarak ilk başta 3 haftayı tamamla çıkartırız demişti bugün 3 hafta oldu gittim yine aynı İlk günkü filme baktı ve acile git çıkart dedi ve sıcak su banyosu yap dedi dedim üstüne kontrollü mü basayım hocam evet kontrole bas dedi ama ben şimdi üstüne bastığım zaman sanki böyle çarpılır gibi oluyorum birden kendimi havaya atıyorum ayağıma güç veremiyorum morluk var şişlik var kapkara yani doktor da bana kötü bir şey demedi ben sormasam hiçbir şey demeyecek o yüzden şimdi pek bilgim yok ne yapmam gerekiyor süreci nasıl yönetmem gerekiyor uzun oldu biraz başınızı ağrıttım hakkınızı helal edin

Ayağımdan ameliyat olmuştum tel takılmıştı ilk çıktığı zaman bildiğin siyahtı tamamen iyileşmesi 2 ayı buldu o süreçte mümkünse evde dinlenmeniz en doğrusu olacaktır siz yine de doktora gidin kontrol ettirin eğer bir sorun yoksa 1 hafta evde dinlenip arada ayağa kalkıp hafif hafif yürüyerek ayağı güçlendirmeniz doğru olur ameliyattan sonra ayağım çok güçsüzleşmişti hâlâ az da olsa bir güç farkı var 1 seneden fazla oldu.

Benim ameliyatlık değil alçı sadece hocam kontrollü olduğunca yatiyom zaten dediğiniz gibi teşekkür ederim

Benim de ameliyat küçük bir bölgedendi ama yine de yavaş yavaş yürüyerek alışmak önemli 10 dakika yürüyünce bile çok ağrı giriyordu sizin nasıl bilemem.

Benim de ameliyat küçük bir bölgedendi ama yine de yavaş yavaş yürüyerek alışmak önemli 10 dakika yürüyünce bile çok ağrı giriyordu sizin nasıl bilemem.
Şuan yürümeye hem korkuyorum hemde bi güç vereyim dedim direk attım kendimi acı girecek gibi hissetim acaba morluk ve şişlik inince kaybolunca filsn mı yavaş yavaş başlasam hocam ne dersin

Şu an yürümeye hem korkuyorum hem de bir güç vereyim dedim direk attım kendimi acı girecek gibi hissetim acaba morluk ve şişlik inince kaybolunca filsn mı yavaş yavaş başlasam hocam ne dersin.

Acele etmene gerek yok tabii yine de hafif hafif yürümeye çalış bir yerlerden tutunarak yap dengen falan bozulur ayağın daha kötü olur dikkatli olmak lazım.

Acele etmene gerek yok tabii yine de hafif hafif yürümeye çalış bir yerlerden tutunarak yap dengen falan bozulur ayağın daha kötü olur dikkatli olmak lazım.
Eyvallah çok teşekkür ederim deneyeceğim birde bana birşey demedi doktor yapmam gereken birşey varmı mesela buz tutmak gibi filan

Benim de ayakta ufak çatlak - kırık vakası oldu. 5 hafta yarım alçıda kaldı, sonraki 1 hafta boyuna üstüne bastırmadı doktor. 1 haftadan sonra azıcık günden güne ağırlığı artırarak üstüne basmamı söyledi. Krem ve sıcak su önerdi. Süreç hala devam ediyor. Ben de üzerine biraz fazla yüklenince acıyor bilek kısmı. Nasıl olacak acaba aceleci mi davranıyorum. Çünkü destek kullanmadan küçük adımlarla dün biraz denedim. Bugün biraz acı ve ağrı var.

@Can23x sizde son durum nedir hocam

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…