Alerji testi nasıl yapılır?

309525

Hectopat
Sosyalde buna benzer konuları gördüm ama istediğim cevabı veren bir konu bulamadığım için bunu yazıyorum. Diyetisyene gideceğim için kan tahlili ve alerji testi istiyor. Neye alerjim var onu bilmiyorum.
  • Toplumda yaygın görülen alerjiler hangileri?
  • İstediğim alerjene karşı test yaptırabiliyor muyum yoksa doktor onayı mı gerekiyor?
  • Alerji testi nasıl oluyorsunuz? Ne yapıyorlar test için size?
  • Alerji belirtileri ne olabilir? Bir şeye karşı alerjimin olduğunu nasıl anlayabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tükenmez kalemle xox tahtası gibi bir şey çiziyorlar ve her kareye bir tane küçük iğneler batırarak farklı alerjen döküyolar neresi kızarırsa oraya dökülen alerjene alerjin oluyor.

Sosyalde buna benzer konuları gördüm ama istediğim cevabı veren bir konu bulamadığım için bunu yazıyorum. Diyetisyene gideceğim için kan tahlili ve alerji testi istiyor. Neye alerjim var onu bilmiyorum.
  • Toplumda yaygın görülen alerjiler hangileri?
  • İstediğim alerjene karşı test yaptırabiliyor muyum yoksa doktor onayı mı gerekiyor?
  • Alerji testi nasıl oluyorsunuz? Ne yapıyorlar test için size?
  • Alerji belirtileri ne olabilir? Bir şeye karşı alerjimin olduğunu nasıl anlayabilirim?

Hocam cilt doktoruna görünün. Dermatoloji (cildiye) bakıyor bu konuya. Gidin size yardımcı olurlar. Yalnız devlet hastanesinde randevu biraz zor bulabilirsiniz cildiye bölümü kolay bulunmuyor randevu (en azından İstanbul için diğer illeri bilemem)

Herhangi bir alerji şikayetiniz yokken durduk yerde test yaparlar mı bilmiyorum. Devletin kaynakları kısıtlı, doğru kullanılmaları gerekiyor. Ki bence yapılmaması doğru olan.

Özel hastaneye gidip rahatça yaptırabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı