Alerjik astım askeri pilotluğa engel midir?

hilaaal111

Femtopat
Daha fazla  
E nabızdan baktım küçükken astım tanımlanmadı fakat alerjik astım, mevsimsel rinit tanımlandığı gösteriliyor. Şu an ise hiçbir belirtim, nefes darlığım yok ve ilaç da kullanmıyorum. Yine de bu askeri pilot olmama engel olur mu?

O aşamaya gelindiğinde varsa engel olur.

Çocukluk astımı genel olarak büyüyünce geçer. Tekrar doktora giderseniz muhtemelen solunum fonksiyon testi yapıp sorun olmadığını söyleyecektir. Alerjiniz geçmez ama astım kadar etkilemiyordur artık muhtemelen. Düzenli alerji ilacı kullanarak alerjiyi de azaltabilirsiniz.

Düzenli alerji ilacı kullanmak alerjiyi iyileştirmiyor maalesef. Hatta bağışıklık sistemi ilacın etken maddesine bağışıklık kazanıp ilacı tamamen etkisiz hale getiriyor. 15 yıldır alerji hastasıyım ve ne yaptıysam geçmedi. İğneyle tedavi yöntemi var o da kortizonlu ve kesinliği yok yine.

İyileştirir demedim ki. Etkisini azaltabilir o kadar. Ben düzenli kullanıyorum alerjiden kaynaklı ve hayat kalitem düşmüyor.

Geçmişse e nabız kayıtlarında olması bir sorun teşkil etmez değil mi? Zaten o zaman alerjik astım başlangıcı olduğu söylenmişti.

O aşamaya gelindiğinde varsa engel olur.
Şuan hiçbir belirtim yok. Zaten o zaman da alerjik astımın başlangıcında olduğum söylenmişti.

Hocam o kısmını bilmiyorum Ama doktora gidip solunumunuzda sorun olmadığına dair daha net konuşabilirsiniz.
Tamam teşekkürler.

Hocam o kısmını bilmiyorum Ama doktora gidip solunumunuzda sorun olmadığına dair daha net konuşabilirsiniz.
Tamam teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…