Alerjik rinit burun spreyi sıkmak oruç bozar mı?

Furkan_D

Kilopat
Sosyal Tayfı
Hayırlı günler, bu soruyu açıkçası bu soruyu nereye soracağımı bilemedim, belki aramızda bilen vardır diye yazıyorum. İnternette araştırdığımda her yerde bozmaz diyor ama internete güvenilmiyor pek. Alerjik rinit oluyorum sürekli, sünizit hastası olduğum için bundan dolayı da sprey kullanmaktayım. Oruç tutarken bayağı kötü oluyorum.

Burundan gırtlağa doğru kaçarsa bozabilir. Ben de tam bilmiyorum ama burnunuzda kalırsa bozmaz. Ama siz yine de tam bilen birine şey edin onu. Yanlış biliyorsam günaha girmek istemem.

Bence çok arada bir konu, burun spreyleri tedavi amaçlı kullanılabildiği gibi bağımlılığı da olan bir şey. Tedavi ise zorunluluk hali ama bağımlılık haline geldiyse kullanmamanız daha iyi olur. Çünkü yutmama şansınız pek yok, illaki boğaza gidiyor.

Ara ara bendede alerjik hapşırıklar oluyor ve orucu bozduğunu biliyorum yinede araştırmanızda fayda var. Çünkü oruçlu haldeyken vücuda herhangi birşey girmesi orucu bozar.

Temel amaç akşama kadar yemek yememek ve su içmemek. Ayrıca niyete uygun davranmak. Bence bozulmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…