ALES nedir?

Edmond_Dantes

Decapat
Daha fazla  
Ücretini verdiğin yerde gereksinimleri karşılayınca istediğin yerde yaparsın. Okuduğun okul olma zorunluluğu yok, birden fazla da yapabilirsin.

Ben de şey sorayım. ALES 1 ALES 2 falan onlar ne oluyor? Senede birden fazla ALES sınavı var ne demek bu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), lisansüstü (yüksek lisans veya doktora) eğitime başvuracak kişilerin ve/veya akademik personel kadrolarına (araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, öğretim üyesi vb.) atanmak isteyen adayların girmesi gereken bir sınavdır.

ALES sınavı, aynı Yabancı Dil Sınavı (YDS) gibi yılda birden fazla oturuma sahiptir. Yani ALES/1 = O yıl ki birinci ALES oturumunu ifade eder ve ALES 1/2/3 oturumlarından herhangi birinden alacağınız puan yeterli olur diğer bir ifadeyle bütün sınavlara girmenize gerek yok.

Ek bilgi: ALES, 50 Türkçe ve 50 Matematik sorusundan oluşan 150 dakika sürenizin olduğu, sıralamanın öneminin olmadığı, puanın önplanda olduğu bir sınavdır. ALES, bir bilgi sınavından ziyade okuduğunu anlama ve zamanı iyi kullanabilme yeteneğinizi ölçer.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı