Anakartım stereo olduğu için sadece sağ sol ses alabiliyorum. Kendime bir ses sistemi yapacağım 2 öne 2 arkaya hoparlör ve bir adet bass. İş görür mü sizce?
Ses kalitesini amfi halleder bence.
o kadar da Hi-Fi hoparlörüm olmadığı için 3-5 bin TL bir ses kartına verilmez gibi geliyor bana.
İstediğim şey ön sağ ve soldan, arka sağdan ve soldan ses alabilmek.
Benim bildiğim surround ses çıkışına sahip anakartların arkasında birden fazla çıkış olur ve her birinde yazar. Rear Out, Front Out, Center, Bass.
Arkadaşımın eski anakartında öyle mesela.
Üç çıkış öyle çıkış değil işte hocam. O 3 çıkışın sadece birinden ses alabiliyorsun. Diğer 2si mikrofon çıkışı ve line-input girişi.
Benim bildiğim surround ses çıkışına sahip anakartların arkasında birden fazla çıkış olur ve her birinde yazar. Rear Out, Front Out, Center, Bass.
Arkadaşımın eski anakartında öyle mesela.
Yeşil = Ön
Mavi = Arka
Kırmızı = Subwoofer / Merkez
Zaten ASUS 320M-K da birden fazla çıkışlı değil mi?
Anakart çok kötü bir şey değilse destekler. Hepsini taktıktan sonra Realtek ayarlarından 5.1 seçmeyi unutmayın.
Yeşil = Ön
Mavi = Arka
Kırmızı = Subwoofer / Merkez
Zaten ASUS 320M-K da birden fazla çıkışlı değil mi?
Anakart çok kötü bir şey değilse destekler. Hepsini taktıktan sonra Realtek ayarlarından 5.1 seçmeyi unutmayın.
Ne yani ben boşa para verecektim yani
Hala inanamıyorum hocam. Dediğiniz gibi mikrofon çıkışına taktım kabloyu, 5.1 olarak seçtim ve test için uygulamadan subwoofer'e bastım ve bass sesi aldım.
Çok teşekkür ediyorum, bilmiyordum böyle olduğunu hocam. Allah sizden razı olsun.