Hepsiburada'dan HDMI to VGA olarak bu adaptörü aldım. Sorun çıkarır mı acaba? Aramızda kullanan arkadaşlar varsa nasıl bir adaptördür acaba? Ekran kartım ise RX 570 uyar mı çalışır mı yani?
Hepsiburada'dan HDMI to VGA olarak bu adaptörü aldım. Sorun çıkarır mı acaba? Aramızda kullanan arkadaşlar varsa nasıl bir adaptördür acaba? Ekran kartım ise RX 570 uyar mı çalışır mı yani?
Bende Dark markasının aktif dönüştürücüsünü kullanıyorum RX570 kartımda, eğer sizin ki de aktifse görüntü alabilirsiniz. Ama aktif dönüştürücü muhtemelen.
Bu model cihaz aktif bir dönüştürücüdür ve bin tane marka üstüne isim basıp satmaktadır. Bunun benzeri veya muadili olan herhangi bir cihazın en ucuzunu alıp kullanabilirsiniz. Pasif dönüştürücülerden kaçının.
Keşke biraz daha paraya kıyıp kaliteli bir şey alsaydınız.
Şu an 1050 TI ile Ugreen marka HDMI to VGA kullanıyorum. Basitçe bu tür ürünlerde en iyi markalardan biri diyebilirim. 1 sene önce Çin'den 45 TL'ye aldım şu an ne kadar bilemiyorum. O da Çin'de bu fiyat yani. Ek olarak elimde bir tane de dandik markasız bir HDMI to VGA dönüştürücü (Elbette aktif) var sanırım 20 TL'ye almışlardı Türkiye'den bana ait değil (Yakın zamanda). Bu dandik olanı çalışıyor mu diye test etmek için PC'ye taktım ve kendi kullandığım dönüştürücüye şükür ettim diyebilirim. Siyah renk çok açık geliyor, görüntü bulanıklaşıyor ve gerçekten kötü bir hal alıyor. Uzun süre test etmedim ancak dandik dönüştürücülerde yaygın olan ısınınca görüntü gitmesi, gecikme ve görüntü dalgalanması gibi problemler de cabası. Bu yüzden uzun süreli kullanacaksanız paraya kıyıp iyisini almanız gerekiyor.
Örneğin ben ilk dönüştürücüyü taktığımda görüntüdeki değişimi fark etmem biraz zaman aldı. Görüntüde bulanıklaşma var biraz elbette ancak sadece masaüstünde fark edebiliyorum o kadar az. Renkler gayet güzel. Diğer dandiklerde olan gibi renkler mahvolmuyor. Ayrıca gecikme ve ısınma gibi problemler de yok.
Bu model cihaz aktif bir dönüştürücüdür ve bin tane marka üstüne isim basıp satmaktadır. Bunun benzeri veya muadili olan herhangi bir cihazın en ucuzunu alıp kullanabilirsiniz. Pasif dönüştürücülerden kaçının.
Aynısını kullanıyorum birkaç senedir. Eskiden Raspberry Pi'ımı VGA monitörüme bağlıyordum, şimdi RX570'imi bağlıyorum. Monitörüm de 10 yıllık falan. Fotoğrafını mı istiyorsunuz dönüştürücümün ?
Ya sorun yaşamamanız iyi olduğu anlamına gelmiyor ki anlatamıyorum -ki sorun yaşayan da çok-.
Yukarıdaki mesajımı dikkatli okursanız anlarsınız. 20-30 TL fazla verip çok çok daha iyi bir görüntü elde etmek varken niye 20 TL'ye kıymayayıp dandik bir şekilde kullanayım.
O zaman mesajımı "Muhtemelen hiç 'kaliteli' dönüştürücü kullanmamışsınızdır." diye değiştiriyorum, kusura bakmayın.
Ya sorun yaşamamanız iyi olduğu anlamına gelmiyor ki anlatamıyorum -ki sorun yaşayan da çok-.
Yukarıdaki mesajımı dikkatli okursanız anlarsınız. 20-30 TL fazla verip çok çok daha iyi bir görüntü elde etmek varken niye 20 TL'ye kıymayayıp dandik bir şekilde kullanayım.
Diğer sektörlerde nasıl bilemeyeceğim ama Ugreen'in bu tür işlerde çok iyi olduğunu düşünüyorum overrated falan değil. Dediğim gibi kaliteli bir kameram olsa aradaki farkı atardım size.
Şaka bir yana benim de zamanında ekran kartını almadan önce bilgim yoktu bu konuda. Bana çok fark ediyorlar mutlaka kalitelisini al dediler ve o şekilde yaptım (Ve iyi ki de öyle yapmışım.). Ancak ta bu zamana kadar bile görüntünün bu kadar fark edeceğini düşünmemiştim.