Algoritma için neden C kullanılıyor?

MrKemal421

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, şu an Erciyes Üniversitesi'nde bilgisayar mühendisliği hazırlık sınıfındayım. Bu sene boş vaktim olduğu için algoritma öğrenmeye falan başladım. Okulda 1. sınıfta C dili ile başlıyor. Algoritma öğrenmek için de herkes C'yi öneriyor. Ama ben C'yi yapay zeka alanında ilerleyeceğim için algoritma dışında başka bir yerde kullancağımı düşünmüyorum. Kendi düşünceme göre algoritma sadece akış şemasından ibaret bir şey. Syntaxı bildiğim sürece her dilde aynısını yaparım. C'yi bırakıp Python falan geçmeyi düşünüyorum. Sizce düşüncem doğru mu?
(Yazılımda sıfır değilim. C# ve Python bilgim var biraz lisedeyken çalışmıştım şu an fazla hatırlamıyorum)

Son düzenleyen: Moderatör:
Mantığın yanlış değil. C low-level bir dil olduğu için algoritma şemalarını gerçekleştirmek için genelde C dilinden başlatırlar. Ama halihazırda zaten high-level diller biliyormuşsun, dolayısıyla dediğin gibi algoritmayı kurabildiğin sürece istediğin dilde yazabilirsin.

Teşekkür ederim tavsiyen için

Teşekkür ederim tavsiyen için
Rica ederim, yapay zeka konusunda ilerleyeceksen bence yolun ve Python seçimin gayet doğru olmuş. Ben şahsen low-level'ci olduğum için high-level dillerden pek hoşlanmıyorum ama her işin bir yapılış şekli var, dolayısıyla seçtiğin diller doğru tercih

Siz hangi alanda çalışıyorsunuz acaba ?

Ben gömülü sistemlerde çalışıyorum. Gerek donanım tasarım, gerek gömülü yazılım kısımlarında. Ama biraz karışık benim. Web development ve mobile app'lerle de uğraştığım için React ve Flutter gibi high-level diller de biliyorum. Fakat bir yapay zeka ya da Python tecrübem yok.

Hm anladım hocam. Tekrardan teşekkür ederim iyi akşamlar

C bilmek her zaman bir avantajdır, high level programlama dillerinin arkaplanda ne yaptığını ve neyi çözdüğünü anlaman için önemli. En azından C ile memory management & struct , function pointer gibi konular üzerine biraz vakit harca.

Anladım o kısımları araştırayım o zaman

Algoritma kavrami dil agnostik bir sey. C kullanilmak zorunda degil. O dersi veren onu biliyordur, o yuzden secmistir. Istersen D ile ogrenirsin.

Yine de bir muhendisin low ve high level dillere asina olmasi gerek. Tum isletim sistemlerine asina olmasi gerek. Yani neden bir insan projesinde Assembly'e ihtiyac duyar ya da hangi durumlarda C# dogru bir tercih olmaz gibi sorularin cevabini tecrube ederek bilmelisin. O yuzden C ile ilk adimi atmanin ya da algoritma ogrenmenin yanlis bir tarafi yok.

Farkli seviye dillere neden ihtiyac oldugunu ve neyi degisik yaptiklarini ogrenirsin. Sonra projeye gore teknoloji secersin. Aksi durumda Python ile antivirus yaptim ya da C# ile isletim sistemi gelistiriyorum ( hepsi bu forumda gordugum gercek konular ) gibi sacmaliklarin tuzagina dusmezsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…