Algoritma öğrenilmesi için hangi konular bilinmeli?

smaug3214

Centipat
Daha fazla  

Algortima öğrenmek için hangi matematik konularını bilmeliyiz web frontend, backend / mobil alan için rica etsem söyler misiniz?

Merhaba hocam ben frontend /backend /mobil alanlarına yönelmek istiyorum algortima ve veriyapıları öğrenmem gerekli galiba problem çözme yeteneğimi geliştirme açısından algortima öğrenmeden önce hangi matematik konuları öğrenmeliyim?

Son düzenleme:
Atama işlemleri, 4 işlem, şart işlemleri, mantık konusu, işlemleri sıralayabilme önemlidir.

Mesela AND ya da OR gibi şartlar olacak ve o şarta göre işlemlerin başka yönde hareket edecek.

Bizim kendinyap kursunda flowgirthm ile temel algoritmayı anlatmışlardı. Yani temel algoritma öğrenmek için iyi bir şey. Onun dışında algoritma bence tek başına öğrenilmez. Algoritma ile ilgili çok iyi bir eğitim aldım ama sana yardımcı olabileceğim hatırladığım tek şeyler bunlar.

Algoritma, amaca ulaştıran yönteme denir.

Bir dairenin çemberini ölçmek istersen, etrafına bir ip sararsın ve o ipin buluşma noktasına kadar olan uzunluğunu ölçersin.

Veya, bunu hesaplayarak ölçmenin ve her dairede uygulanabilen bir yöntemini icat edersin. O yönteme Algoritma denir. Kendi yöntemine de istediğin bir isim verebilirsin. İster kendi adını verirsin, ister tanıştığın en güzel kızın adını, istesen pipi'nin adını verirsin ve insanlığın sonsuza tek pipi'ni hatırlamasını sağlayabilirsin. İcat senin, istediğin gibi adlandırabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…