Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, öncelikte kendimden bahsedeyim biraz, konuyu "konu dışı" bölümüne mi yoksa buraya mı açsam karar veremedim ama "programcılık" hakkında sorularım olduğu için buraya açmak doğru olur diye düşündüm. 22 yaşındayım liseden muhasebe mezunuyum, çeşitli sebepler yüzünden bilişim okumak nasip olmadı lisede. Küçük yaşlardan beri hep bilgisayar üzerine bir mesleğim olmasını hayal etmişimdir fakat eğitim konusunda şartlar hiç elvermedi bilgisayar üzerine bölümler okumak. Meslek lisesi olduğumdan dolayı üniversite bölümü olarak muhasebe bölümüne ek puan alıyordum. 2 sene de hızlıca muhasebe okuyup daha sonrasında pomem ile polislik denemek vardı aklımda. Üniversitede ilk senem bitti ve "uzaktan öğretim bilgisayar programcılığı" bölümüne yatay geçiş denedim, kabul oldu. Yeni bölümümde de çeşitli ailevi özel durumlardan dolayı ve çok yoğun iş ortamımdan dolayı okulu 1.5 sene dondurmak zorunda kaldım. Bu sene başlayabildim okula tam focus şekilde. Çok uzun sürmeden çok hayalini kurduğum mesleğin eğitiminde de içimi bir umutsuzluk kapladı ve bunun sebebi ise algoritma konusunda sıkıntılar yaşamam oldu. Şu şekilde özetleyebilirim size; bir algoritma sorusu var önümde mesela bunu kendim cevaplayıp yazamıyorum algoritmayı ama yazılı olan algoritmanın ne anlatmak istediğini, neyi çalıştırdığını anlayabiliyorum. Yazılı olan algoritmanın akış diyagramını da çizebiliyorum. Daha temel bir konuda gerçi algoritma kodlamanın her düzeyinde var olan bir şey ama temel mantığını bile çözemediğim için içimi bir umutsuzluk kapladı ve geleceğim hakkında kaygı kapladı içimi. Şöyle söyleyeyim, ben her türlü 2 sene sonunda bu diplomayı alacağım fakat benim hayalimde bu işi meslek edinmek vardı ama sadece para kazanayım bir mesleğim olsun kafasında değil de sürekli kendime bir şeyler katayım kendimi geliştireyim kafasındaydım yani dümdüz yapmak istemiyorum bu işi yapacaksam. Yaş olarak biraz geç kaldığımı da düşünüyorum açıkçası. O yüzden aklıma yine kendimi bu işte kariyer yapma düşüncesi ile kasmayıp, diplomamı alıp yine polisliğe veyahut aklımda ki diğer mesleklerden birine yönelmek geliyor. Bu iş ile uğraşan abilerimden, ablalarımdan, kardeşlerimden tavsiyeler bekliyorum. Her türlü eleştiriye, yoruma ve tavsiyeye açığım. Algoritma problemlerini çözebilmek için önerilerinize vs. açığım. Algoritma için rehber videolarına açığım ücretli veya ücretsiz fark etmez(tercihen Türkçe kaynaklar). Üst düzey bir ingilizcem yok ama giriş seviyesi bir İngilizce gerektiren rehber videolarını vs. anlayabiliyorum. Bunun haricinde daha başlarda takıldığım için "farklı alanlara yönel" gibi tavsiyelere de açığım yani anlayacağınız her türlü tavsiyelere, yoruma açığım. Çevremde bu konu hakkında dertleşeceğim, fikirlerini alacağım kimse olmadığı için buraya bir konu açmak istedim. Zamanınızı ayırdığınız, kulak verdiğiniz için şimdiden teşekkür ediyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: