Alibaba üzerinden alınan toptan sipariş en ucuza nasıl getirilebilir?

beceremedic

Zeptopat
Daha fazla  
Selamlar, 3-4 gündür Alibaba üzerinden ürün getirip Türkiye'de satmak üzerine araştırma yapıyorum. Bulmuş olduğum ürün lego muadilidir, öncesinde AliExpress ve Temu üzerinden almış olduğum ürünlerden biridir, normal lego muadiline göre gerçekten kaliteli diyebileceğimiz durumda ve fiyat olarak 1/10 ucuz. Alibaba üzerinde araştırdığımda fiyatını gerçekten komik bir rakama buldum. Satıcı ile görüştüm, 1500 adet kutu siparişine 450 dolar gibi bir fiyata anlaştım. Kendisi nakliyat için gemi 940 uçak için 1400 küsur bir fiyat belirledi. Kendim lojistik şirketle konuştum, çok daha uyguna yapabileceklerini belirtti (1500 kutu 124kg 96cbm yer kaplıyor) sonra ise yüksek bir vergi tutarı çıkcağını biliyordum. Gümrük müşaviri yaklaşık %60 gibi bir tutar söyledi, normalde sadece ürünlere biniceğini düşünüyordum ama ürün+nakliyat tutarı üzerinden vergilendiriliyormuş. Yani 500 ürün 500 yol desek 600euroluk bir vergi çıkacakmış. Ben buna da okey verdim ama tareks adında bir belge gerekiyormuş. Normalde bunu sadece satıcıdan temin ediceğimizi zannediyordum ki aldım ama yeterli değilmiş. Türkiye'ye geldikten sonra laboratuvar testlerinden geçmesi gerekiyormuş ve maliyetini 150k olarak belirttiler yani benim bu iş için koyabileceğim tutarın tamamı diyebiliriz çok kafama yatmıştı ama toslamış hissediyorum ki sermayemi 2X yapsam bile yarısını geçeceğimden bile emin olamadığım bir sertifikaya harcamak hiç mantıklı gelmiyor. Belki bu işlerden anlayan bir arkadaş farklı bir yol gösterip fikir verir diye foruma yazmak istedim. Belki bir başkasına da bilgi sağlamış oldum iyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam merhaba benim de kulaklık için tareks belgesi istediler bunu nasıl hallederim ve bu tareks belgesi için notere ne kadar para verdiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…