Alibaba'dan Elektrikli Otomobil alınır mı?

Merhaba Technopat ailesi. Sizlere bir sorum olacak. Alibaba üzerinden böyle bir elektrikli otomobil almak istiyorum, yaşadığım şehir şartları için fazlasıyla uygun fakat ne tür vergiler ödemek zorunda kalacağımı bilmiyorum veya ne tür işlemlerle uğraşmak zorunda kalacağımı da. Bilen birisi yardım edebilir mi acaba?

Regal raptor modeline bakabilirsiniz yanlış bilmiyorsam oda 20-25bin arasıydı. Yurtdışından alırsanız astarı yüzünü geçer vergiler ile ve gümrük de de kalır.

Merhaba Technopat ailesi. Sizlere bir sorum olacak. Alibaba üzerinden böyle bir elektrikli otomobil almak istiyorum, yaşadığım şehir şartları için fazlasıyla uygun fakat ne tür vergiler ödemek zorunda kalacağımı bilmiyorum veya ne tür işlemlerle uğraşmak zorunda kalacağımı da. Bilen birisi yardım edebilir mi acaba?

Distrübitör değilseniz yurtdışından araç getiremezsiniz.

Merhaba Çin'den 200.000 TL'lik elektriki otomobil sibariş etsem gümrükten alabilir miyim? Vergilerini ödeyerek ve eğer ödeyerek alabilirsem araç fiyatı başına %18 KDV mi ekleniyor yoksa gümrükte başka hesap ücretleri de çıkar mı? Lütfen bu soruma net bilgi sahibi olanlar yanıt versin yanıtınızı bekliyorum.

Alibabadan araba aldınmı acaba? Geliyormu, alına bilirmi?

Araç oto ihtisas gümrüğüne getirilir sonra sanayi bakanlığına gidilip bireysel ithalat olduğu beyan edilip garantiden muafiyet belgesi alınır ardından karayollarından yol uygunluk belgesi ardından tse de devreye girebilir daha sonra oto ihtisas gümrüğüne gelinir aracın fatura tutarı üzerinden gerçek bir beyan olması gerekir (düşük göstermeye çalışmayın yemezler) gümrük vergisi ÖTV ve KDV ödendikten sonra plakası alınır. Araç bilindik bir marka ve model değilse ( ilk defa siz ithal ediyorsanız)tse de takılabilir.

Araç oto ihtisas gümrüğüne getirilir sonra sanayi bakanlığına gidilip bireysel ithalat olduğu beyan edilip garantiden muafiyet belgesi alınır ardından karayollarından yol uygunluk belgesi ardından tse de devreye girebilir daha sonra oto ihtisas gümrüğüne gelinir aracın fatura tutarı üzerinden gerçek bir beyan olması gerekir (düşük göstermeye çalışmayın yemezler) gümrük vergisi ÖTV ve KDV ödendikten sonra plakası alınır. Araç bilindik bir marka ve model değilse ( ilk defa siz ithal ediyorsanız)tse de takılabilir.
Merhaba hocam yeni düzenleme ile elektrikli otolarda vergi dilimi 700 bine kadar araçlarda %10 düştu. Bu durumda Çin'den elektrikli arac getirmek oldukça cazip hale geldi.fakat bireysel getirebilen kimseyi görmedim.bunu başaran varsa bu konuya ayrıntı yazarsa herkes öğrenmiş olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı