sitede derken Alibaba'yı kastediyorsanız orada sorun yok ama gümrükte sonuçta 300kg ürün olacak ticari amaçla geliyor bu yüzden ithalat belgesi gibi durumlar söz konusu olur mu? Onun dışında gümrük vergisini ödemekten yana sorun yok sadece ticari bir durum söz konusu olacak o yüzden soruyorum. TeşekkürlerMaximum kaç adet sipariş verebileceğiniz yazıyor olması lazım sitede.
hocam araştırdıgıma göre %20 vergisi var ama kişisel olarak getirtmeyi düşünüyorum bu kadar fazla üründe sadece gümrük vergisi ödemeyle iş hallolur mu? İthalat izni falan isterler mi?Gerekli değil ama şirket bünyesinde daha az gümrük vergisi ödersiniz. Buna karşın şirket kurmanında getirdiği yükler ve ödemeler var.
Açıkçası 60 adet 5kg dumbell getirtmeyi düşünüyorum bu durumda şirket açmadan pek mümkün gözükmüyor anladığım kadarıylaZaten şirket kurmakla ticari faaliyetlere başlıyorsunuz. Bunun içinde ithalat izninizde var.
Şirket kurarsanız ürünü daha ucuza alırsınız ama gümrük,vergi,harçlar vs. giderlerle fiyat zaten yükselecek. Birde satarken vergi ve fatura keseceksiniz. Ben sizin yerinizde olsam belli aralıklarla ikişer üçer adet sipariş vererek getirtirim. Hem şirket kurma yükümlülüğüne girmem. Satarkende iki yolla da gelse gelirinizden gideri çıkarmak zorundasınız.Açıkçası 60 adet 5kg dumbell getirtmeyi düşünüyorum bu durumda şirket açmadan pek mümkün gözükmüyor anladığım kadarıyla
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.