Alien filmini anlayamadım

MustafaBeyS

Centipat
Daha fazla  
1. alien (1979)
2. aliens (1986)
3. alien 3 (1992)
4. alien: Resurrection (1997)
5. prometheus (2012)
6. alien: Covenant (2017)
7. alien: Romulus (2024)

Film serisi bu şekilde, aslında predetör filmi falan da varmış ama bu filmlerle bağlantısı olmadığı için izlemedim. Ben eski olduğu için ilk 4 filmi izlemedim.

Anlamadığım ve merak ettiğim sorularım var;

1- ilk film dörtlemesini izlemem gerekiyor mu? Daha iyi anlamam için

2- mühendisler öleceklerini bilmelerine rağmen neden siyah sıvıyı içiyorlar?

2- mühendisler öleceklerini bilmelerine rağmen neden siyah sıvıyı içiyorlar?

Bildiğiniz üzere dünyadaki ilk yaşamın dış uzaydan gelen bir buzul meteorun okyanuslara düşmesi ile oluştuğuna dair bir teori var. Teoriye panspermia deniyormuş sanırım, detaylı okumasını yapmadım. Her neyse, bu mühendisin siyah sıvıyı içip nehirde çözündüğünü görüyoruz. Bu kendisine verilen bir çeşit ceza mıydı yoksa istenerek yaptığı bir fedakarlık mıydı bilemiyoruz. Fakat bu eylemi sonucunda film evrenindeki dünyada yaşam ortaya çıkıyor. Bu noktada gezegenlere yaşam ektiklerini söylersek yanlış olmaz. Film evreninde mühendisler insanlığın atalarıdır. Yine aynı şekilde siyah sıvının müthiş bir biyolojik silah olduğunu söylersekte yanlış olmaz. Bir droid olan davidin sadece siyah sıvı ile koca bir mühendis gezegenini soykırıma uğratması bu söylediğimi doğrular nitelikte.

İlk filmleri izlemeni tavsiye ederim eski olsa da en iyisi onlar, covenant izledin büyük ihtimalle onun dışında prometheus, alien 1979 ve aliens 1986 izle.

İlk filmleri izlemeni tavsiye ederim eski olsa da en iyisi onlar, covenant izledin büyük ihtimalle onun dışında prometheus, alien 1979 ve aliens 1986 izle.

Alien romulus ve covenant filmleri, yaratıktan kaçma çoğunlukla. Eğer prometheus gibi hikaye için önemli film değillerse izlemeyeyim

Alien romulus ve covenant filmleri, yaratıktan kaçma çoğunlukla. Eğer prometheus gibi hikaye için önemli film değillerse izlemeyeyim.

Prometheus-covenant-alien 1979-romulus-aliens 1986 diye gidiyor hikaye bildiğim kadarıyla, prometheus ve covenant ile olayın ne olduğu anlaşılıyor diye hatırlıyorum o yüzden ikisini izleseniz yeter herhalde.

Romulusu beğendiniz mi ? Ben beğenmedim. Seriye birşey kattığını düşünmüyorum.
Diğer filmlerden bağımsız bir hikayeye sahip olarak yapılmadı mı zaten?
Aksiyon kısmı güzeldi bence.
Son filmlerinde alien filmleri biraz tekrara düşmeye başladı sanki.
Olay belli yönlerde benim beklemediğim yönde şekillendi ve güzel ters oldu.
Karakterler genel olarak pek de akıllı değildi çoğu filmde olduğu gibi saçma duygusallıklar vardı ancak bunlar hikayenin şekillenmesi açısından önemliydi.
Bir de filmin sonunda bebeğin insan-uzaylı melezi garip şeye dönüştüğü kısım çok saçmaydı ve gereksizdi.
Oyunculuklar güzeldi.
Genel olarak eski izleyicilerden çok sinemada filmi ilk kez izleyecekler için hazırlanmıştı.

Diğer filmlerden bağımsız bir hikayeye sahip olarak yapılmadı mı zaten?
Aksiyon kısmı güzeldi bence.
Son filmlerinde alien filmleri biraz tekrara düşmeye başladı sanki.
Olay belli yönlerde benim beklemediğim yönde şekillendi ve güzel ters oldu.
Karakterler genel olarak pek de akıllı değildi çoğu filmde olduğu gibi saçma duygusallıklar vardı ancak bunlar hikayenin şekillenmesi açısından önemliydi.
Bir de filmin sonunda bebeğin insan-uzaylı melezi garip şeye dönüştüğü kısım çok saçmaydı ve gereksizdi.
Oyunculuklar güzeldi.
Genel olarak eski izleyicilerden çok sinemada filmi ilk kez izleyecekler için hazırlanmıştı.

İlk dediğinizi bilmiyorum. Ben tamamen sıfır kafa ile izledim. Ben prometheus sonrası yeni bir hikaye örgüsü kurmaya çalıştıklarını düşünerek izledim.

Film hikayeye hiçbirşey katmıyor. Gezegen halkaları olsun genel görsellik olsun hoşuma gitti ama baktığın zaman yine kimin ne şekilde öleceğini ilk dakikasından anladığın bir film olmuş. Melez kısımları inanılmaz kötüydü. Melezin suratı tipi vs iğrenç duruyordu. Kız ve robotunun ön planda olduğu alien ile ilgili araştırmaların yapıldığı insan evrimini bir üst seviyeye geçirmek için çalışmalar yapıldığını anlattı film. Başka da hiçbir katkı koymuyor evrene. Çok beklentim yoktu ama çok vasat kalmış.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı