Zamanında sizin öneriniz olan 24G2SPU model monitörü almıştım, renklerinden ve görüntüsünden aşırı memnunum ancak maalesef panel arızası nedeniyle yatay çizgiler gün geçtikçe artıyor. Şu anda da 10.000 TL bütçeye bunlardan daha iyi öneriler yaparsanız alabilirim. Dell benim de aklımda ancak 24G2SP'ye kıyasla renkleri çok mu soluk olur bilemiyorum artı Asus monitörlere nedense güvenesim geliyor artık.Başlıkta ki üç monitör arasından Dell olan tercihimdir + önerimdir.
Zamanında sizin öneriniz olan 24G2SPU model monitörü almıştım, renklerinden ve görüntüsünden aşırı memnunum ancak maalesef panel arızası nedeniyle yatay çizgiler gün geçtikçe artıyor. Şu anda da 10.000 TL bütçeye bunlardan daha iyi öneriler yaparsanız alabilirim. Dell benim de aklımda ancak 24G2Sp'ye kıyasla renkleri çok mu soluk olur bilemiyorum artı ASUS monitörlere nedense güvenesim geliyor artık.
Bu süreçte 25G3zm satın aldım ve VA panel olduğu için iade ettim.
MSI MAG 244F model aldım, siyah renklerde aşırı derecede color banding sorunu olduğu için onu da iade ettim.
Çok isterim ancak grafik ayarlarımdan kısmak istemiyorum, PC çok iyi durumda değil RTX 3060 sistemi taşıyor. Bu yüzden 2K bir monitör almıyorum. Alacak olsam seçeneğim çok ama eğer derseniz 24.5 ya da 23.8 2K monitör var ona bakabilirim.Dell ile 24G2sp Renk gamutu bakımından benzerler. Ama kontrast oranında 24G2sp biraz daha iyi. Ama XG259CS alırsan soluk olur çünkü iki modelden de daha düşük renk gamutuna sahip. Açıkçası 10k ona verene kadar 1440p modellere yönelirdim. Amazon'da şu an 27m2N3501PA modeli peşin fiyatına 9 taksit 10.5k ya satılıyor.
Bu var iyi monitör ama fiyatı tuzlu.Çok isterim ancak grafik ayarlarımdan kısmak istemiyorum, PC çok iyi durumda değil RTX 3060 sistemi taşıyor. Bu yüzden 2K bir monitör almıyorum. Alacak olsam seçeneğim çok ama eğer derseniz 24.5 ya da 23.8 2K monitör var ona bakabilirim.
Zamanında sizin öneriniz olan 24G2SPU model monitörü almıştım, renklerinden ve görüntüsünden aşırı memnunum ancak maalesef panel arızası nedeniyle yatay çizgiler gün geçtikçe artıyor. Şu anda da 10.000 TL bütçeye bunlardan daha iyi öneriler yaparsanız alabilirim. Dell benim de aklımda ancak 24G2SP'ye kıyasla renkleri çok mu soluk olur bilemiyorum artı ASUS monitörlere nedense güvenesim geliyor artık.
Bu süreçte 25G3ZM satın aldım ve VA panel olduğu için iade ettim.
MSI MAG 244F model aldım, siyah renklerde aşırı derecede color banding sorunu olduğu için onu da iade ettim.
1080P almamın temel sebebi göz sağlığımın pek iyi olmaması, ekrana yakından baktığım için 24 üzeri monitörler zaten bana göre değil ve 3060'ın da kapasitesi belli. Bu yüzden 15.000TL de versem dönüp keşke 2K monitör alsaydım demem.Dell ve AOC alanında bu forumda çok önerim olmuştur. Yüzümü kara çıkartmayan güzel modellerini aldık/aldırdık.
Şu an için 1080P'ye yüksek tutarlar ödemek mantıklı mı? Sorusu çıkıyor karşımıza.
Açıkçası iade ettiğiniz VA panel AOC, bu forumda önerilen bir VA panel.
Senin gibi 2K monitör alamayan ama bütçesi yetenlere AOC Q24G2A/BK bu monitörü öneriyordum. Lakin artık satılmıyor. Bu monitörün 1080p performansı da sağlamdı. Nadir bir parçaydı.
Gigabyte böyle bir ürün de size yetebilir. Çok üstlere çıkmak istiyorsanız konu değişir.
Çok içime sinmedi yalan yok, muhtemelen iyi bir monitördür ama çözünürlük artınca FPS doğal olarak düşecek gibi.Bu var iyi monitör ama fiyatı tuzlu.
Verdiğim modeller arasında benim de Dell tarafına yakın olduğum söylenebilir ama bu fiyata en iyisi bu model mi? Bilemiyorum. Globalde en çok önerilen (Reddit vs) VG249QM5A, Forumlarda en çok önerilen Dell ve çevremde en çok önerisini aldığım ROG STRIX.
DLSS ile native 1080p den daha iyi görüntü elde edersin ve FPS çok düşmez.1080P almamın temel sebebi göz sağlığımın pek iyi olmaması, ekrana yakından baktığım için 24 üzeri monitörler zaten bana göre değil ve 3060'ın da kapasitesi belli. Bu yüzden 15.000TL de versem dönüp keşke 2K monitör alsaydım demem.
Verdiğim modeller arasında benim de Dell tarafına yakın olduğum söylenebilir ama bu fiyata en iyisi bu model mi? Bilemiyorum. Globalde en çok önerilen (Reddit vs) VG249QM5A, Forumlarda en çok önerilen Dell ve çevremde en çok önerisini aldığım Rog Strix.
Kararsızlık burada başlıyor, 1080P'nin 10.000 TL bandındaki kusursuz olanını arıyorum.
Çok içime sinmedi yalan yok, muhtemelen iyi bir monitördür ama çözünürlük artınca FPS doğal olarak düşecek gibi.
Ben şahsım adına tepkili olduğum (uzun yıllardır) bir konu var. ASUS'un birbiri aynısı monitörleri harf veya sayı değiştirerek piyasaya sunması. Bu baktığınız VG249QM5a monitör hakkında geniş kitlelere sunmuş oldukları bir fiziki testleri yok. Elle tutulur monitörler olarak sınıflandırmıyorum. Alan alsın, beğenen aldığı için beğensin diyorum.
ROG için ise pazarlaması kolay olsun diye ROG dedikleri model. Şahsen almam.
Ek olarak AOC kısmında AOC 25G4SRE Monitör önerebilirim. Çünkü paneli elle tutulur kalitede.
Bunun üstüne senin düşündüğün Dell alınabilir. Dell Alienware AW2525HM alınır mı? bu konuda ise Dell'e alternatif Lenovo sunulmuştu. Dengeyi sen kur.