YouTube platformunda içerik izlerken, dizi/film izlerken, aynı zamanda Valorant gibi rekabetçi bir oyunda görüntüsü beni tatmin edecek, canlı renklere sahip monitör istiyorum.
Sistemimde AMD ekran kartı olduğu için, alacağım monitördeki kriterlerim:
1) IPS panel monitör olmalı.
2) 1440p monitör olmalı. Yani 2K.
3) en az 240 Hertz monitör olmalı.
4) en fazla ama en fazla 1 ms gecikmesi olmalı.
5) HDR desteği olmalı.
6) kavisli olmasın.
7) free-Sync teknolojisi olursa çok iyi olur.
8) 27" monitör boyutu.
Bu konuda ben de başlığı açan arkadaş gibi önerilerinizi bekliyorum. 4 senedir 24.inç boyutunda TN panel ASUS TUF VG248QG model monitör kullanıyorum. ARTIK YETER
YouTube platformunda içerik izlerken, dizi/film izlerken, aynı zamanda Valorant gibi rekabetçi bir oyunda görüntüsü beni tatmin edecek, canlı renklere sahip monitör istiyorum.
Sistemimde AMD ekran kartı olduğu için, alacağım monitördeki kriterlerim:
1) IPS panel monitör olmalı.
2) 1440p monitör olmalı. Yani 2K.
3) en az 240 Hertz monitör olmalı.
4) en fazla ama en fazla 1 ms gecikmesi olmalı.
5) HDR desteği olmalı.
6) kavisli olmasın.
7) free-Sync teknolojisi olursa çok iyi olur.
8) 27" monitör boyutu.
LG ULTRAGEAR 27GR83Q-B ve MSI G274QPX arasında size daha çok hitap eden monitörü seçmenizi önerebilirim. Ben 4 adet MSI G274QPX monitörü ölü piksel sebebi ile iade edip son olarak LG olanı sipariş verdim. Ölü pikseli şans olarak değerlendirirsek yaklaşık 1 aylık kullanım süreci boyunca diğer tüm özellikleri ile tavsiye edebileceğim bir monitör MSI. Bu iki monitör de sizi üzmeyecektir kullanım olarak. Umarım ölü piksel olmayan bir modele denk gelirsiniz keyfiniz kaçmadan kullanırsınız
LG UltraGear 27GR83Q-B ve MSI G274QPX arasında size daha çok hitap eden monitörü seçmenizi önerebilirim. Ben 4 adet MSI G274QPX monitörü ölü piksel sebebi ile iade edip son olarak LG olanı sipariş verdim. Ölü pikseli şans olarak değerlendirirsek yaklaşık 1 aylık kullanım süreci boyunca diğer tüm özellikleri ile tavsiye edebileceğim bir monitör MSI. Bu iki monitör de sizi üzmeyecektir kullanım olarak. Umarım ölü piksel olmayan bir modele denk gelirsiniz keyfiniz kaçmadan kullanırsınız
Hocam peki MSI G274QPX parlaklık olarak nasıl araştırdığıma göre, MSI parlaklık olarak biraz düşük diyorlar parlaklık ve görüntü kalitesine cok önem veren birisiyim ondan ona yanaşmadım LG olanı alacağım bende büyük ihtimal LG'nin parlaklığı çok yüksek ve iyi diyorlar panel kalitesi olarak da çok daha iyi deniliyor.
LG UltraGear 27GR83Q-B monitörü tercih ettik.
Arkadaş için açmıştım konuyu.
Ölü pixel gibi testlerden başarıyla geçti.
Monitörden gayet memnun alan arkadaş.
İlginize teşekkürler.
ASUS TUF GAMİNG VG27AQM1A modelini aldım 1 aya yakındır kullanıyorum. Kullandığı panel markası AU Optronics. 4 sene kullandığım ASUS TUF VG248QG modeliyle aynı marka panel. BOE marka panel giriş seviyesi panal üretir.AU Optronics kalite kontrol olarak BOE'den daha iyidir. Kısaca daha az ölü piksel daha uzun ömürlü kulllanım.