- RAM
- 16gb
- SSD veya HDD modeli
- 1tb+ 500gb m.2
- Ekran kartı
- rtx 3070 ve vega 8
- Anakart
- dell
- İşlemci
- ryzen 9 5900hx
Merhaba. Laptopu Advanced optimus moduna alınca 60Hz de takılı kalıyor. MUX açınca herhangi bir sorun yok 360Hz de çalışıyor. Anlayamadığım önceden sorun yoktu ve abimin laptopu (tamamen aynı laptop.) Advanced optimusta 360Hz çalışabiliyor dahili GPU üzerinden. Denemediğim şey kalmadı format attım BIOS güncelledim sürücüleri sitesinden ve AMD sitesinden ayrı ayrı denedim. Neden MUX da kullanmıyorsun diyeceksiniz o da batarya süresi yüzünden. Laptopu yatakta kullanmak istediğimde MUX açıkken 1.5 saat gidiyor ve cihaz aşırı ısınıyor. Fakat Advanced optimusta 6 saate yakın batarya süresi veriyor ve serin çalışıyor. Oyun oynamak istediğimde NVIDIA üzerinden sadece harici kartı çalıştırıp MUX performansı alabiliyorum. Bu arada format attıktan sonra NVIDIA üzerinden seçim de yapamaz oldum optimusta takılı kaldı. Tüm driverlar kurulu ve güncel. Alta bir abimin laptopu bir de kendi laptopumun resimlerini koyuyorum.
Şimdiden teşekkürler.
Arkadaşlar ek olarak abimin laptopunun SSD'sini ve LCD'sini kablosuyla birlikte kendi laptopumun anakartında denedim. Sonuç aynı yine 60Hz de kalıyor. Sorun ya BIOS'ta ya da işlemci mikro kodlarında diye düşünüyorum. Fikri olan belirtir ise sevinirim.
Bir ek bilgi daha: Radeon ayarlarında DisplayPort hızı benim laptopta 4.32gbpsx4 abimin laptota 8.1gbpsx4 hızı olarak gösteriyor.
Cru uygulaması ile abimin laptoptan bilgileri export edip kendi laptopuma import ettim fayda etmedi. Fakat kendim 340Hz'ye kadar crudan ayarlayınca 340Hz sorunsuz çalışıyor ve Radeon ayarlarından 8.1gbpsx4 olarak gözüküyor. Fakat 360 ayarlarsam ekran görüntü veriyor ama görüntü sapıtıyor. Harici GPU da sorunsuz çalıştığını biliyorum. Hala asıl sorunu çözmek istiyorum bilgisi olan yardım ederse güzel olur.
Şimdiden teşekkürler.
Arkadaşlar ek olarak abimin laptopunun SSD'sini ve LCD'sini kablosuyla birlikte kendi laptopumun anakartında denedim. Sonuç aynı yine 60Hz de kalıyor. Sorun ya BIOS'ta ya da işlemci mikro kodlarında diye düşünüyorum. Fikri olan belirtir ise sevinirim.
Bir ek bilgi daha: Radeon ayarlarında DisplayPort hızı benim laptopta 4.32gbpsx4 abimin laptota 8.1gbpsx4 hızı olarak gösteriyor.
Cru uygulaması ile abimin laptoptan bilgileri export edip kendi laptopuma import ettim fayda etmedi. Fakat kendim 340Hz'ye kadar crudan ayarlayınca 340Hz sorunsuz çalışıyor ve Radeon ayarlarından 8.1gbpsx4 olarak gözüküyor. Fakat 360 ayarlarsam ekran görüntü veriyor ama görüntü sapıtıyor. Harici GPU da sorunsuz çalıştığını biliyorum. Hala asıl sorunu çözmek istiyorum bilgisi olan yardım ederse güzel olur.
Son düzenleme: