Aliexpress.com gümrük vergisinden kaçınabilir miyiz?

lazenes

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar uzun arayışlar içerisinde bir yolunu buldum fakat %50 olumlu %50 olumsuz cevaplar aldım.
Resmi sitesinde (https://ticaret.gov.tr/gumruk-islem...rular/bireysel/posta-ve-hizli-kargo-muafiyeti)
4.soru: Hediyelik eşya muafiyeti, posta/hızlı kargo yoluyla gelen eşya için dikkate alınmakta mıdır?
Cevap:
hayır, yolcu beraberi 430 Avro'luk hediyelik eşya limiti, posta yolu ile getirilen eşya için söz konusu değildir.
Alacağım ürün 36 USD vergisi 10 dolar gibi bir şey kargosuyla 50USD filan oluyor malum günümüzde 10USD 135Türk lirasına ediyor yani alacağım ürünün yarı fiyatı gerçekten can sıkıcı bir durum açıkçası ben tek bir ürün için bu kadar ödeme yapmak istemiyorum her ne ise satıcıyla iletişime geçtim hediye adı altında gönderim yaparım fakat Aliexpress.co bu konuda ülkem ile oluşacak sorunları karşılamayacağız diye bir dönüş aldık bir de dünya çapında işlem hacmimiz var bir tek Türk gümrüğünü geçemedik diye isyan etti bana en yakın gümrük Gürcistan oraya adres gösterince gümrük vergisi çıkmıyor sizce riske atıp hediye olarak göndermesini istemeli miyim yoksa kargom geldiğinde gidip Gürcistan'a girip sarp kapısından elimi kolumu sallayıp ürünümü çıkartmalı mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kulaklık amfisi sipariş edecektim 2 satıcı vardı, biri vergiyi aliexpress üzerinden alıyordu diğeri vergi ücretini almıyordu. Ben vergi ücretini alanı seçip 80 tl vergi ödedim, arkadaşım diğerini seçti 60 tl vergi ücreti ödedi kapıda. Bazı ürünlerde farklı satıcılarda vergi ücreti çıkmıyor onu her halükarda ödüyorsun, çıkmaması ödemeyeceğin anlamına gelmiyor, hatta belki gümrüğe bile takılır.

Arkadaşlar yani demem o ki ben bu işin ticaretini yapmıyorum yani 1 ürün getirteceğim diye ürünün yarı fiyatını ödemek saçmalık 2017 yılından önce de alışveriş yapıyorduk bu platformdan. kendime bir ürün alacam ürün görseldeki gibi
Screenshot_1.png

Arkadaşlar yani demem o ki ben bu işin ticaretini yapmıyorum yani 1 ürün getirteceğim diye ürünün yarı fiyatını ödemek saçmalık 2017 yılından önce de alışveriş yapıyorduk bu platformdan. kendime bir ürün alacam ürün görseldeki gibi
Eki Görüntüle 1271045
Dostum yapabilecek bir şey yok. Sinirini devletten çıkarabilirsin. Ürün 0.01 dolar olsa bile her türlü vergi alıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı