AliExpress son derece güvenli bir alışveriş sitesidir, güvenle alışveriş yapabilirsiniz. Ben ortalama 2 yıldır kullanıyorum ve günlük hayatta çoğu kullandığım ürünü AliExpress'den temin ediyorum. Bir de 30 Euro üstü ürünler gümrüğe takılıyor mevzusu var kişilerin çok kafasını karıştıran bir şey ama çok basit bir çözümü var onunda. Satıcıya paket üzerine 1-2$ yazmasını istiyorsun, onlarda yazıyor ve gümrük problemi ortadan kalkıyor. Genelde söylemene bile gerek kalmaz zaten neredeyse tüm satıcılar 30-40$'lık ürünün üstüne 5$ filan yazıyorlar. Gümrüğe ne tarz paketler takılır diye sorarsan da büyük ve ağır paketler takılır. Keskin alet, e-sigara, ilaç gibi ürünlerin getirtmek kesinlikle yasaktır. Neyse her türlü açıklamayı yaptığımı umuyorum eğer başka sorun olursa söylemen yeter
Çok hafif bir darboğaz var ama kullanımı etkileyecek gibi değil. Ayrıca siz şu meşhur ikinci el sistem toplama rehberindeki PC'yi mi toplamayı planlıyorsunuz. Cidden güzel PC fiyatına göre
"Aliexpress güvenilir mi?" diye bir soru sormak mantıklı değil aslında, Aliexpress satıcı ile alıcı arasında bir aracı görevi gören e-ticaret sitesidir. Güvenilirlik konusunda satın aldığınız ürünü gönderen satıcının olumlu geri bildirim puanına ve detaylı satıcı puanlarına göz atmanız yeterli. Bu puanlama sistemi 5 üzerinden yapılıyor. Alıcılar tarafından satıcıya verilen geri bildirimler ile birlikte satıcının güvenilir bir mağaza olup olmadığını size gösterecektir . Puanı 4 ve altındaki durumlar da bilin ki bir sıkıntı vardır. Eğer istediğiniz herhangi bir ürünü güvenilir bir satıcıdan tedarik etmek istiyorsanız; arama kutucuğuna ürünün adını yazdıktan sonra sipariş sayısına göre listeleme yaparsanız daha güvenilir satıcılara ulaşabilirsiniz.
Birde sizin alacağınız işlemciye gelirse unutmaktan başka çareniz yok.