AliExpress güvenli midir?

keoXs

Picopat
Daha fazla  
Merhaba, yakın zamanda AliExpress'den iki ürün sipariş ettim. Fakat ilk defa yurt dışından alışveriş yaptığım için merak ediyorum acaba ürün sağlam elime ulaşır mı? Ya da daha da önemlisi ürün elime ulaşır mı? Herhangi bir problemde iade edebilir miyim? Ve nereye iade etmem gerekiyor? Bilgisi olan var mı?

Evet güvenlidir.
İadeyi kargoyu aldığın frimaya geri vereceksin

Aldığınız şeye göre değişir. Gümrükte sıkıntı çıkabilme ihtimali oluyor ama az. Ama güvenebilirsiniz

Merhaba, yakın zamanda AliExpress'den iki ürün sipariş ettim. Fakat ilk defa yurt dışından alışveriş yaptığım için merak ediyorum acaba ürün sağlam elime ulaşır mı? Ya da daha da önemlisi ürün elime ulaşır mı? Herhangi bir problemde iade edebilir miyim? Ve nereye iade etmem gerekiyor? Bilgisi olan var mı?
Aliexpress güvenlidir. Güvenli olmayan satıcılardır. Onun için puanı yüksek, yorumu ve beğenisi fazla olan satıcılardan almak gerekir.

Genel anlamda güvenilir lakin bazı satıcılar dolandırıcı olabiliyor. Bu tarz satıcıları daha doğrusu ürünleri zaten anlarsınız. Ürün elinize geldiğinde vergi ücreti ödeyebilirsiniz başka da bir sorun olmazsa.

AliExpress çok satıcıları denetlemiyor. Bundan dolayı en popüler olanı ve değerlendirmesi çok olan ürünü seçmek gerekli. Bu zamana kadar çok ürün aldım AliExpress üzerinden. Ama ilk kez 1 tanesi gümrükte takıldı. O da bobovr M.2 Pro Oculus Quest 2 için Sett'i. Müşavir tutmam önerildi 7 bin TL istedi halbuki vergi dahil ödemiştim. Alırken de 3700 civarı fiyat ödemiştim. Sinotrans diye bir firma çöktü ürüne. Bende hem AliExpress hem de satıcı ile iletişime geçtim. Ülkeyi kötüledim hırsızlık yapıp mala çöktüler ürünü kesinlikle göndermiyorlar dedim. Bir süre beklettiler satıcı adres ve bilgilerimi istedi ardından satıcı tekrardan başka ürün kargoladı tabii başka firma ile geldi. Param yanmadı. O şekilde kurtardım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı