AliExpress iade talebinde hiç gelişme yok

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3060
R5 5600X
16GB 3200MHZ RAM
500GB M.2 SSD
MSİ B550M-A PRO
Selamlar AliExpress'ten E-YOOSO Z686 aldım. Fakat 2 tuşu bozuk geldi. İade talebi oluşturdum 4 gün oldu hala AliExpress şu an bu durumla ilgileniyor yazıyor. Forumda gördüğüm kadarıyla çoğu arkadaşın iade talebi 1-2 gün içinde sonuca ulaşmış. Benimkinden çıt çıkmıyor. Ürün alıcıya ulaştıktan sonra 10 gün içinde iade etme şansı var sanırsam. Şimdi bu iade talebini açalı 4 gün oldu. İade talebi sonuçlanmadan üstünden 10 gün geçerse benim iade etme şansım bitiyor mu? Ne yapmam lazım eğer böyle sonuçlanmazsa?

5 - 6 gün sürebiliyor. Biraz daha beklemenizi öneririm.

6 gün oldu hala ses seda yok. Forumda benim gibi tuş sıkıntısı yaşayan arkadaşlar benden sonra talep açmasına rağmen sabahına iadesi kabul edilmiş. Ben daha erken talep açmama rağmen 6 gün oldu. Yapabileceğim bir şey var mı? Müşteri hizmetlerine durumu anlatmak olsun mail atmak olsun vesaire. İlk defa ürün alıp iade ettiğim bilmiyorum.

Sonuç geldi ürünün fiyatının yarısını veya klavyenin iadesi ile beraber tam parayı vermeyi teklif ettiler. Ne yapmam lazım? Önerilen çözümleri kabul etmiyorum seçeneği var bir de. Onunla anlaşmazlığı uzatabiliyorum kanıt sunarak. Sizce ne yapmalıyım. AliExpress'i iyi bilenler yardımcı olabilir mi?

@Monarch Leviathan hocam bu konuda bir bilginiz var mı? Ne yapmamı önerirsiniz?

Son düzenleme:
Yerinizde olsam teklifi kabul ederdim. Eğer kabul etmezsen AliExpress ürünü geri göndermenixi isteyebilir muhtemelen de öyle olur. Ama diretirim vs. derseniz işi uzatabilirsiniz.

Yarı fiyatı alınca klavyede sizde duruyorsa o seçeneği seçin derim.

Yerinizde olsam teklifi kabul ederdim. Eğer kabul etmezsen AliExpress ürünü geri göndermenixi isteyebilir muhtemelen de öyle olur. Ama diretirim vs. derseniz işi uzatabilirsiniz.

Yarı fiyatı alınca klavyede sizde duruyorsa o seçeneği seçin derim.

350TL'yi kabul etmezsem ve anlaşmazlığı uzatirsam ve reddedilirse ilk baştaki sundukları 350TL'yi tekrar seçip anlaşabiliyor muyum? Yoksa reddedildiğinde AliExpress bana seçenek sunmadan direkt iade et mi diyor? Bir de 350TL'yi kabul etsem klavyeyi bozma riski olmadan bu bozuk tuşlardan en azından birini tamir etme şansım var mı? Virgülü düzeltsem yeter diğeri çok da önemli değil. Eğer düzeltme işlemi risksiz ve çok zor değilse direkt 350TL'yi alıp tamir edeceğim veya ettireceğim.

Düzeltme işi için bayağı bir elektronik bilmeniz gerekiyor. Ve evet reddederseniz bir daha o teklif size gelmeyecek ayrıca AliExpress'in ürünü iade etmenizi istemesi kesin değil sadece yüksek ihtimal.

Hocam eğer uzatmanızı önermem, çok uğraşırsınız diye düşünüyorum. Yanında 2 adet yeni switch gelmedi mi? Benimkinde gelmişti diye hatırlıyorum. 350TL'yi alıp tamir ettirmek çok daha mantıklı bir seçenek olacaktır.

Evet 5 tane geldi, yedek switchleri de denedim belki üzerindeki switch bozuktur diye fakat switch sorunlu değil. Sorun devrede yüksek ihtimal.

Düzeltme işi için bayağı bir elektronik bilmeniz gerekiyor. Ve evet reddederseniz bir daha o teklif size gelmeyecek ayrıca AliExpress'in ürünü iade etmenizi istemesi kesin değil sadece yüksek ihtimal.

Peki hocam birine yaptırsam klavyeyi bozma ihtimali var mı? Yoksa yaparsa yapar yapamazsa aynı öyle bozuk olan bozuk mu kalır?

Açıkçası hiçbir fikrim yok. Youtube'de Nejdat Delioğlu muydu neydi ondan görmüştüm tamirini ama adam işten iyi anlıyor ustalığı. Onun gibi birine görürseniz yapabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…