AliExpress siparişi kayboldu

asilerhan

Centipat
Daha fazla  
9 Temmuz'da gümrük muayenesi tamamlanmış siparişim 31 gündür hiçbir işlem yapılmadan bekliyor. Gümrüğün attığı maile göre PTT'ye teslim etmişler ama PTT'de kargo gözükmüyor. Konuyla ilgili dilekçe yazdım takip numarasını bahane ederek dilekçe kabul edilmedi yüksek ihtimalle gümrükten PTT'ye kargo taşıyan eleman ürünü çaldı. Ne yapabilirim?

...yüksek ihtimalle gümrükten PTT'ye kargo taşıyan eleman ürünü çaldı.
Bu nasıl bir ihtimal hocam?

AliExpress'le iletişime geçtiniz mi? PTT almadım diyor, son sorumlu AliExpress görünüyor. AliExpress'le iletişime geçin, onlara zaten "PTT bizde yok diyor." dediğinizde muhtemelen PTT ile iletişime geçerler.

Anlaşmazsızlık başlat.

Taşıyan elemanın isim soyisim çıkıyor. Bulun onu

yüksek ihtimalle gümrükten PTT'ye kargo taşıyan eleman ürünü çaldı.
Bunun gibi doğruluğu kanıtlanmamış ağır ithamlarda bulunmadan önce diğer ihtimalleri de düşünseniz nasıl olur? Aldığınız ürünün takipsizliğe düşme sebebi; ürünü aldığınız vakit kargo şirketlerinin yoğun olması olabilir, kampanya varsa kampanyalardan oluşan yoğunluk olabilir, eleman eksikleri olduğundan dolayı gerektiğinden geç şekilde bakılıyor olabilir vb. durumlar yaşanabilir. Kargocuların ne kadar sorunlu şirketler olduğunun farkındayım fakat kesinlikle ani sinirle bu tip suçlamalarda bulunmamalısınız, haklıyken haksız duruma düşersiniz. AliExpress üzerinden yetkili kişilerle iletişime geçin, her türlü yardımcı olacaklardır zaten.

Müdürlüğe dilekçe vermeye gittim dilekçemi red ettiler tek sebepleri de bana verilen barkod numarasının yanlış olmasıymış. Gümrüğe diyorum bu barkod numarası ptt de çıkmıyor diye gümrük biz bu numarayla verdik diyor. Aynı gün gümrükten çıkan diğer kargom direk ptt ye teslim edildi fakat bu kargo edilmedi. Satıcıyla konuştum o da aynısını söyledi . gümrükten postaneye götüren kurye de bi sorun olmuş olabilir dedi.

En geç 11 ağustos teslim tarihiydi hala gelmedi. Babamın istanbulda avukat arkadaşı varmış pazartesi günü sinotrans gümrüğüne gidip kurye de mi depoda mı onu öğreneceğiz inşallah.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…